El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Cospedal: “Ningú no treurà la sobirania al conjunt dels espanyols”
  • CA

 

La ministra de Defensa i secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ha advertit que “ningú treurà la sobirania al conjunt dels espanyols”, en referència a la convocatòria del Govern català del referèndum d’independència per al proper 1 d’octubre. I ha afegit que “el dret a decidir és de tots. No es pot dir que la democràcia està per sobre de la llei, perquè sense llei no hi ha democràcia. Això és mentida. La llei és el que ens permet ser lliures. Si algú vol deixar de complir-la, que ho sotmeti al vot de tots, perquè la sobirania és de tots i ningú no ens la treurà”, ha manifestat Cospedal durant la seva intervenció en un acte de suport a la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes.

 

 

Per aquesta raó, Cospedal ha incidit en la necessitat que la resta de partits “tinguin molt clars alguns conceptes” com que Espanya té una Constitució “que protegeix la unitat i la pluralitat, que les lleis són per tots i tots tenen l’obligació de complir-les, que la sobirania nacional i el dret a decidir és de tots i que amb això ni es negocia ni es tracta, ni es trosseja”. En aquest sentit, ha criticat a aquells qui “canvien d’opinió com canvia el vent”, en una referència al PSOE, que ha adoptat recentment la defensa d’una Espanya plurinacional i ha modificat la seva posició respecte de l’Acord de Lliure Comerç amb el Canadà. “Nosaltres no canviem d’opinió com canvia el vent i això ho sap tot el món, des de Madrid fins al Canadà. No diem avui que volem un model com el de Bolívia i demà defensem la Constitució”, ha subratllat.

Nombrosos concentrats, que han defensat la independència de Catalunya amb lletres gegants | ACN

 

 

A més, ha reivindicat la gestió de Cifuentes al capdavant de la Comunitat de Madrid i la de Rajoy al capdavant del govern espanyol, precisament en vigílies del primer any des que es van celebrar les últimes eleccions espanyoles el 26 de juny del 2016. Durant aquest temps, segons ha defensat Cospedal, el PP “ha format Govern, ha aprovat els pressupostos de 2017 i Espanya segueix creant ocupació, creixent, i està en l’esfera internacional defensant els interessos espanyols a Europa i al món sencer”. Finalment, ha dedicat un elogi a les víctimes del terrorisme i ha assegurat que des del PP no es permetrà que “reescriguin la història”, que “és la que és”. “I lluitarem amb totes les nostres forces contra el terrorisme gihadista, que vol acabar amb el nostre model de convivència”, ha afegit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa