El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Cortés aspira a mantenir En Comú Podem com la primera força a Tarragona
  • CA

 

 

El cap de llista d’En Comú Podem (ECP) al Congrés per Tarragona, Ismael Cortés, confia que diumenge la formació es mantindrà com la més votada a la demarcació i que podrà disputar el segon diputat “a PSC i ERC”. En declaracions a l’ACN, Cortés ha apel·lat al vot dels indecisos perquè, segons ha advertit, “el triomf de l’abstenció és la derrota de la democràcia i, especialment, la derrota de l’esquerra“. Pel que fa a les necessitats del territori, Cortés ha explicat que centraran la seva política econòmica en el turisme, l’energia i la gestió portuària, i que defensaran infraestructures clau com el corredor mediterrani i l’A-27, així com més inversió a rodalies -per a millorar l’R15 i l’R16-.

 

Ismael Cortés ha demanat als ciutadans que apostin pel “vot clau” i que el 28-A “omplin les urnes de morat”. Això, segons el cap de llista, serà “l’única garantia que el tauler polític giri a l’esquerra i que els socialistes treguin la seva part més social, republicana i federal“. Cortés s’ha mostrat partidari d’una coalició amb els socialistes per tal d’avançar cap a “l’agenda del feminisme, l’ecologisme i la descentralització de la gestió publica de les institucions”. El cap de llista ha advertit que els dos escenaris alternatius a aquesta aliança entre morats i socialistes serien, d’una banda, un govern de les tres dretes , amb PP, Cs i Vox, “que amenaçaria l’estat de les autonomies i els drets i llibertats de les dones”; i de l’altra, una pinça entre PSOE i Cs, que tornaria a posar damunt la taula un model basat en “polítiques neoliberals”. 

 

Segons Cortés, Pablo Iglesias ha sortit reforçat dels debats electorals televisius i han aconseguit donar el tomb a les enquestes. El candidat ha recordat que són el partit nascut “del crit de les places” i que el seu propòsit és que la política de la gent “comú i senzilla” entri a les institucions per reivindicar la sanitat, les pensions, l’habitatge, el treball, l’educació i, en definitiva, “una garantia pública dels drets fonamentals” de la ciutadania.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa