Un correu confirma la conversa de Trapero amb Barrientos per la DUI

El document contradiu la versió del brigada analista dels mails del Major, el TIP R77175H,

El mail remès per Gàmez a Barrientos on s'acredita la conversa del president del TSJC amb el Major

El mail enviat per Gàmez a Barrientos on s'acredita la conversa telèfonica del president del TSJC amb el Major Trapero Quico Sallés

 

Conversa clau. El Major dels Mossos, Josep Lluís Trapero,  va parlar en “confiança” amb el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Jesús Maria Barrientos, el mateix dia de la Declaració d’Independència del 27 d’octubre. Així ho acredita un mail aportat a la causa per rebel·lió contra la cúpula d’Interior que se celebra a l’Audiència Nacional. Concretament, és el text del correu que acompanya sengles cartes que el Major va remetre tant a Barrientos com al llavors Fiscal en cap de Catalunya, Luis Romero de Tejada,-ja mort- amb qui també va enraonar per telèfon.

El mails, als que ha tingut accés El Món, certifiquen la versió del Major tant en la instrucció, com davant el Tribunal Suprem com la del dia 20 de gener davant el Tribunal presidit per Concepción Espejel. En canvi, desmunta la versió de l’analista de la Guàrdia Civil, el Brigada de la Unitat de la Policai Judicial de la Guàrdia Civil, TIP R77175H , encarregat de l’anàlisi de la safata de correus electrònics del Major. L’investigador va assegurar al tinent fiscal, Miguel Ángel Carballo, que “no va trobar cap mail” del que es pogués deduir que els Mossos detindrien membres del Govern. Un testimoni ja impugnat per la defensa del Major, la lletrada Olga Tubau, en la mateixa vista. 

Concretament, són dos mails del 27 d’octubre a les set del vespre, que va remetre el comissari de la Prefectura dels Mossos i home de confiança de Trapero, Xavier Gàmez. Són els dos correus amb què el comissari acompanyava les cartes ja aportades a la causa, amb què Trapero es dirigia al president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Jesús María Barrientos, i al fiscal superior de Catalunya, José María Romero de Tejada, per dir-los que havia tingut coneixement de l'aprovació de la DUI al Parlament aquella mateixa tarda. Com que els Mossos afirmaven desconèixer les conseqüències jurídiques de la declaració i sobre qui podien recaure, el cos es posava "a disposició" del TSJC i de la fiscalia "per tal de donar compliment a les ordres que en relació amb aquests fets se'n puguin derivar". Les missives acabaven amb un breu paràgraf que comunicava a Barrientos i Romero de Tejada que el cos dels Mossos "continuarà garantint la seguretat ciutadana i l'ordre públic a Catalunya".

El mail remès pel comissari Gàmez a Romero de Tejada on confirma la conversa de Trapero amb el cap dels fiscals a Catalunya

El mail remès pel comissari Gàmez a Romero de Tejada on confirma la conversa de Trapero amb el cap dels fiscals a Catalunya Quico Sallés

Els mails que acompanyaven la carta deixen clar que el Major ja havia parlat per telèfon amb Barrientos i Romero de Tejada sobre la feina que els pertocaria fer als Mossos arran de la DUI. “En relació a Ia trucada telefónica que ha mantingut amb el major cap de Ia Prefectura de Ia Policia de Ia Generalitat de Catalunya, I per encàrrec d'aquest, adjunt Ii faig tramesa del document a qué Ia mateixa es referia, del qual farem Iliurament en el Tribunal Superior de Justicia de Catalunya en horari de registre el proper dilluns”, concretava el mail.

 

Una versió que va detallar el mateix Trapero en la seva declaració a l’Audiència Nacional. De fet, el Major va afegir que després d’enraonar amb Barrientos, aquest el va trucar per preguntar-li si també enviaria una carta del mateix estil i fons a la delegació del govern espanyol. Proposta que el Major va entendre que això dependria de l’aplicació del 155. Segons va assenyalar Trapero, en aquestes converses va admetre que el que havia passat el 26 al Parlament era “greu” però també afegia que “en confiança no sabia ben bé que era allò aprovat” i que no sabia pas en quin delicte encaixava.

El Major després d’enraonar per telèfon amb Barrientos i Romero va ordenar enviar les cartes per deixar negre sobre blanc la disposició dels Mossos a qualsevol ordre que dictaminessin el TSJC o la fiscalia, fins i tot la detenció de membres del Govern. De fet, el Major ja havia encomanat al seu número dos Comissari Ferran Lòpez, un pla de detenció del Govern que incloïa el Grup Especial d’Intervenció, l’helicòpter i quins comissaris que detindrien a cada conseller.

Després d’aquestes converses per telèfon Trapero va ordenar enviar les cartes per deixar negre sobre blanc la disposició dels Mossos a qualsevol ordre que dictaminessin el TSJC o la fiscalia, fins i tot la detenció de membres del Govern. De fet, el Major ja havia encomanat al seu número dos Comissari Ferran Lòpez, un pla de detenció del Govern que incloïa el Grup Especial d’Intervenció, l’helicòpter i quins comissaris que detindrien a cada conseller.

La carta remesa per Trapero a Barrientos enviada amb els mails de Gàmez

La carta remesa per Trapero a Barrientos enviada amb els mails de Gàmez Quico Sallés

 

 

Comentaris (8)
jg Fa 5 dies
a trapero se le veía comodo con el pruces….será estrategia de defensa....a la que tiene todo el derecho...incluido el de mentir...
federalista Fa 5 dies
jajajaja intenteu intenteu altra vegada la DUI ,ho tornarem a fer jajaja i el vostre propi cos de policia amb ordens de la justicia, detindra a la titella xenofoba, o ve a la titella de la titella xenofoba, o a qui possi el pastisser batxiller fugit jajaaj es lo que n'hi ha indepres.
Acabarem fent lluita armada Fa 5 dies
Sense sang no hi ha revolució
Fàstic de país! Fa 5 dies
Tu ets tonta! Pixes fora de test, ja que el que dius no te res a veure amb la notícia. Si estàs plena de ràbia pots pendre un "tranqui" o deixar de veure T5 i la Grisso. I si no llegueix una mica, que sempre t'anira bé. Però no agafis l'Hola...
un tipo que vive en Tabarnia Fa 5 dies
aquest tipus que es fa dir federalista, deu viure al mon de Alicia en el pais de las maravillas chusqueras, perque pobret l,hi falta un bull, s,he mare al va parir imcompler
Al soca federalista Fa 4 dies
A tu també t'inflaran a hòsties, els mercenaris no distingeixen entre indepes i no indepes, ara tal vegada, se't recolocaran les neurones al seu lloc..
Vicenç Ramoneda Fa 5 dies
Tenen més humanitat els presos de Lledoners que els magistrats del TS i alguns polítics. Una majoria dels presos del mòdul de Junqueras demanen al Suprem que pugui exercir d’eurodiputat. Els reclusos, inclosos els polítics, demanen respecte per la democràcia i el sufragi universal.
Norman Bates Fa 5 dies
L'un declara la independència però la suspèn al cap de cinc segons, i l'altre està disposat a detindre al qui li paga el sou. Però en mans de qui estem els independentistes, mara meva !!!
Maria Fa 4 dies
Amb tot això no podem jutjar per que no en tenim tota l'informació, ( no parlo de la farsa dels judicis ) ha de passar el temps per saber la veritat, de moment no coneixem més que el que ens volen dir, els traïdors a sou no son tots els que es veuen als medis d'informació, estic segura que estant per tot arreu
Vergonya Fa 5 dies
Cal refundar els mossos, és extremadament urgent. Són un niu de traïdors. I a sobre els paguem el sou. Espero que al Trapero el fotin a la garjola per allò que hauria hagut de fer i va fer tot el contrari. Ja sabem que Roma no paga traïdors.
REFLEXIU Fa 5 dies
No sabem si és una estrategia de defensa
Franco la ley de españa Fa 5 dies
Veure barrientos del 155, es veure el franquisme.sotanero dels guanyadors del Golpe militar de franco y sus terroristas anticonstitucionales. Justicia franquista por la gracia del Dios de Franco
Ufff Fa 5 dies
I a estos les tenemos que subir el sufespues de llevar un uniforme que no se merecen que se pongan uno de la guardia civil que es lo suyo a pero el sueldo tambien
REFLEXIU Fa 5 dies
No sabem si és una estrategia de defensa
Jose antonio Fa 5 dies
I aquest inutil de la GC que va mantir descaradament, algun jutge el jutjara oer mentir sota jurament ?. Tots plegats:policies, fiscals i jutges son una colla de fastigosos franquistes.
remigio III Fa 4 dies
Amb pistoles i crims, accediren als poders i, sembla, que no coneixen altre camí d'eixida que, el mateix d'entrada. Això no ho volem els humans, decents i honrats, ciutadans d'uns pobles segrestats. I, sembla que, a Lledoners, hi ha més consciència ciutadana i decència humana que amb el "togueros mamporreros" franquistes prevaricadors.