El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els correbous han deixat 28 ferits en onze mesos
  • CA

28 ferits aquest 2019. Aquest és el balanç més tràgic dels correbous segons les dades de les que té constància el departament d’Interior. En un informe de situació presentat al Parlament, i al qual ha tingut accès El Món, les delegacions Territorials del Govern computen en els onze mesos d’enguany un total del 27 ferits a les Terres de l’Ebre i un a Girona. Una xifra que contrastat amb el total de 39 persones ferides que tenen registrades des de 1999 -38 a les Terres de l’Ebre i 1 a Girona. També informen que en 20 anys només han comptablitzat tres bous morts en aquests espectacles.

 

 

Més enllà d’aquestes dades, en reposta a les peticions de Catalunya en Comú, el Govern també repassa l’incident de Vidreres, on es van registrar 19 ferits en un correbous el passat 1 de setembre. Segons, el conseller Miquel Buch, hi ha un certificat emès per una enginyera industrial on s’hi fa constar que no havia perill de lesió o de dany per a les persones i els animals. També es fa constància que el 7 de setembre de 2019, sis després del sinistres de Vidreres, hi va haver una inspecció en un dels espectacles taurins de Cardona per part dels Mossos, en què es va aixecar acta no no s’hi feia constar que “no havien detectat cap infracció”.

 

En la mateixa resposta, el Govern deixa clar que no té cap intenció de canviar la normativa. Ara bé, sí que indica que la iniciativa legislativa pot ser exercida per algú altre. Tanmateix deixa clar que la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural certifica que “no es destinen fons públics a les entitats que promouen aquestes activitats o als ajuntaments pel finançament d’aquest tipus d’activitats”.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa