El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Correa va treure 150.000? de Veneçuela esquivant el control financer de Chávez
  • CA

Un imputat en la peça separada relativa a les irregularitats comeses per la trama ‘Gürtel‘ en el municipi madrileny d’Arganda del Rei ha constatat davant el jutge instructor de l’Audiència Nacional José de la Mata que l’empresari i líder de la xarxa corrupta, Francisco Correa, va aprofitar el sistema de cambistes per treure 150.000 euros de Veneçuela saltant-se els controls financers del govern del llavors president bolivarià Hugo Chávez.

Així ho va explicar l’empresari Jorge Viña el passat 20 de juny en la seva declaració voluntària davant el jutge de l’Audiència Nacional. Segons l’àudio d’aquesta compareixença, l’investigat va destacar que “l’única manera de poder treure els diners” de Veneçuela eludint el “control de canvi atroç” que existia en aquell moment era a través del pagament de comissions a un intermediari. Vinya va constatar davant el titular del Jutjat Central d’Instrucció número 5 que ell va tractar amb una persona de “confiança” que li va demanar els diners de bolívars per transferir-los a un tercer, de qui no va saber que era Correa fins que es va assabentar que estava imputat en la trama ‘Gürtel’.

 

Segons la documentació que obra en el sumari d’aquesta causa, Correa va rebre en el compte de la seva societat panamenya Golden Chain Properties 150.000 euros procedents de Veneçuela i aquesta mateixa quantitat va ser dipositada posteriorment en el compte de Fermayor, empresa familiar de Vinya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa