El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El coronavirus fa que Barrientos desmantelli l’operatiu TOGA
  • CA

Alleujament a la Prefectura dels Mossos. El president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Jesús Maria Barrientos, ha remès un correu electrònic al comissari en cap del cos, Eduard Sallent,  amb què li suspèn els informes setmanals de l’operatiu Minerva -de vigilància per afrontar la protesta social- i li permet alliberar el dispositiu TOGA de protecció de seus judicials.

 

L’ordre de Barrientos arriba després que el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) li adrecés una petició per escrit davant l’estat d’alarma declarat arran de la crisi del coronavirus. El president del TSJC li va remetre tant al sindicat com al comissari en cap sengles mails, als que ha tingut accés El Món, amb què li donava “instruccions per tal que disposés dels efectius policials que actualment té establerts per a la custòdia de diferents equipaments judicials”.

 

 

Així mateix, Barrientos  dóna la possibilitat als Mossos de mantenir certes mesures en la “dimensió mínima que a criteri policial s’estimin imprescindibles”. De fet, el passat 5 de març ja el va reduir considerablement. La petició ha estat concelebrada tant pel SAP i la Prefectura perquè aquest dispositiu hipotecava un gran nombre d’efectius. Aquest pla responia a l’ordre del TSJC de blindar amb vigilància estàtica un bon gruix de dependències judicials que patien accions de protesta arran del procés judicial contra els líders independentistes. Per cert, Barrientos també expressava en el mail el seu condol per la mort d’un membre del cos arran del COVID 19.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa