El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Coronas (ERC) acusa Colau de “tapar les seves incapacitats sota el paraigua del turisme”
  • CA

 

El portaveu d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Coronas, ha advertit aquest dijous que el Govern d’Ada Colau “tapa totes les seves incapacitats sota el paraigua del turisme”, que planteja com el responsable de tots els mals de la ciutat, segons ell. La turismofòbia ve determinada pels efectes negatius del turisme, però el Govern municipal ha de cercar solucions “però mai tirar gasolina al foc” ni avivar-ho, perquè comporta riscos, ha assegurat en una conferència. “Fem dels empresaris del sector el dimoni pelut dels problemes d’habitatge i convivència”, ha asseverat el republicà, que ha alertat que Barcelona comença a ser coneguda com una ciutat que rebutja el visitant, cosa que no es pot permetre ni encaixa amb els seus valors, segons ell.

  

Advoca per dialogar amb tots els actors, inclosa Airbnb, i ha criticat que el Govern municipal es dediqui a tapar la vaga de Metro els dilluns, ja que en la d’aquesta setmana, en lloc de donar explicacions sobre les aturades, va avisar de noves multes a la plataforma si no deixa d’anunciar pisos turístics il·legals. Coronas ha criticat que el projecte de Colau a la ciutat “tal vegada és un projecte personal, però no pensat per Barcelona, perquè pot servir per a Madrid, Badajoz i Tombouctou”, perquè l’alcaldessa no té en compte el caràcter propi de la ciutat, que és emprenedora, amb talent, cosmopolita i referent en valors, malgrat que mai ha rebut un bon tracte de l’Estat, ha dit.

“És una capital, que ha de ser motor d’aquest país i alhora ser generosa amb ell”, i una ciutat que és reflex i inspiració de Catalunya, ha sostingut el portaveu republicà, que ha insistit que ERC ara no recolzaria Colau en la investidura i ha estat presentat per la diputada d’ERC al Congrés Ester Capella. Ha criticat que el de Colau és un Govern que planteja que estàs amb ells o contra ells –“o dius que sí al que proposen o automàticament ets de dretes”–, i que titllés de màfia el PSC per després governar en coalició, cosa que veu com un matrimoni de conveniència que venien parlant des de feia temps perquè ICV i PSC han governat dècades junts a la ciutat.

 

Preguntat pel referèndum que el Govern preveu celebrar l’1 d’octubre, ha assegurat que els funcionaris estaran protegits i que no té cap dubte que els barcelonins podran votar a la ciutat, perquè no es pot negar una votació quan existeix aquesta voluntat en la societat: “Davant aquesta força, estic segur que no hi ha res que ho pugui impedir”. El republicà ha assenyalat que del referèndum depenen molts àmbits, també infraestructures com La Sagrera: “Són tantes les promeses i els incompliments que ja no creiem a cap ministre que vingui a Barcelona a dir que tal dia o tal altre estaran”, ha dit en una conferència de Fòrum Europa. Ha subratllat que “l’Estat té un gran deute amb Barcelona i la seva àrea metropolitana” que és Rodalies i, sobre la mobilitat, ha criticat que està pitjor que fa dos anys, la gestió de la superilla i que Colau redueix aquest debat en si connectar o no el tramvia, opció que ha demanat seguir estudiant perquè existeixen encara moltes incògnites, com quin seria el model de gestió.

També ha retret a Colau que la situació de l’habitatge ha empitjorat, amb una nova crisi habitacional que considera que ha arribat al pitjor moment, i ha asseverat: “Barcelona està pitjor ara que fa dos anys, i calen solucions de debò, no titulars que no resolen els problemes de la gent”. Ha defensat que ERC no defensa ni la vella ni la nova política, sinó la bona, i que, amb només cinc edils, ha contribuït a aconseguir grans objectius com tancar la presó la Model i portar el Metro de la Zona Franca, per la qual cosa s’ha preguntat: “Què no podríem haver fet si ERC tingués l’Alcaldia?”

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa