El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Corominas (JxSí) diu que “seria poc intel·ligent” donar massa pistes sobre la compra d’urnes
  • CA

 

El nou president del grup parlamentari de JxSí al Parlament, Lluís Corominas, ha afirmat que “seria poc intel·ligent” per part del Govern i del Parlament donar més pistes del compte sobre la compra d’urnes, sabent que l’Estat està fent servir la Policia, la Fiscalia i els jutjats per impedir el referèndum.

 

En una entrevista a TV3, ha lamentat que el delegat del Govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, no descarti que l’Executiu de Madrid convoqui eleccions autonòmiques a Catalunya i ho troba propi d’una “època predemocràtica”, a més de considerar-ho greu i jurídicament gairebé impossible, en les seves paraules.

  

Ha recordat que l’objectiu és votar l’1-O i que faran tot el que faci falta per aconseguir-ho: “Ells amb l’excusa de l’Estat de Dret ens volen impedir votar i nosaltres amb la raó de la democràcia volem votar”.

En preguntar-li pel nou director general dels Mossos d’Esquadra, Pere Soler, ha destacat que té una trajectòria que l’avala i que entra en la “normalitat” que el conseller Joaquim Forn hi posi persones de la seva confiança.

 

Sobre els Mossos, ha assegurat: “No posarem en risc cap funcionari ni els Mossos. Els Mossos hauran de fer la seva funció i si hi ha referèndum hauran de vetllar per la seguretat perquè aquell dia sigui correcta“.

“Els Mossos hauran de fer la seva feina com la resta de funcionaris. Si hi ha una llei del Parlament aprovada que diu que es fa un referèndum, el que han de fer és vetllar perquè aquell dia la gent pugui anar a votar amb normalitat“, ha asseverat.

Sobre el documental ‘Les clavegueres d’Interior’ emès per TV3 ha considerat que l’anomenada operació Catalunya “és un escàndol democràtic sense precedents“, i ha afegit que al seu entendre és sorprenent que fins ara no hagi actuat la Fiscalia ni s’hagin reclamat responsabilitats polítiques.

 

“Algú ha d’estar prevaricant per no perseguir el que es denunciava en el documental, ha afirmat, a més de lamentar el simulacre de comissió al Congrés de Diputats.

 

Sobre la remodelació del Govern, que ha fet que ell sigui designat president del grup parlamentari en ser designat Jordi Turull conseller de la Presidència, ha considerat que els membres del grup són “instrumentals” i són persones disposades a ocupar el lloc que faci falta per fer el referèndum per poder ser independents.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa