El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Corbacho demana "un apropament" a Mas si vol que el PSC s’abstingui demà
  • CA

El diputat del PSC i exministre de Treball, Celestino Corbacho, ha assegurat avui que la posició dels socialistes catalans en la segona volta d’investidura d’Artur Mas com a president de la Generalitat està en aquests “més a prop del no que per cap altra opció”.

Corbacho, però, ha recordat a Mas que, ja que no té majoria absoluta, és ell qui ha de fer “apropaments” per tal que altres partits li donin suport. Tot i això, Corbacho ha reconegut que és “lògic i normal” que sigui el candidat de la federació nacionalista qui sigui investit nou president de la Generalitat. Corbacho ha criticat les “moltes incerteses” del discurs de Mas, començant per la “transició nacional”.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Corbacho no ha volgut concretar quina serà la posició definitiva del PSC en la segona volta que es celebrarà demà. CiU aspira que tant socialistes com el PP i ERC s’abstinguin i facilitin així la investidura de Mas. “Hem d’esperar a veure què diu el senyor Mas i a partir d’aquí el grup parlamentari ens reunirem i determinarem la nostra posició de vot”, ha reiterat Corbacho, que considera que “no hi ha cap novetat” en el discurs del candidat de CiU.

Negociacions al límit

Les negociacions que CiU està duent a terme per aconseguir que, com a mínim, el PP s’abstingui no seran fàcils. ERC, PSC i PP no veuen amb mals ulls l’opció d’abstenir-se però no volen coincidir en el seu vot amb altres forces, sinó que voldrien ser un soci a l’ombra i en exclusiva del futur Govern. Així, ERC no vol abstenir-se si el PP també ho fa per distanciar-se’n. El PP tampoc no vol coincidir en sentit de vot amb republicans ni amb socialistes i, en el cas del PSC, no s’abstindrà si el PP també ho fa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa