El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Corbacho considera “injustes” les critiques de Montilla al PSOE
  • CA

L’exministre de Treball i número tres de les llistes socialistes a les darreres eleccions, Celestino Corbacho, ha considerat avui “injustes” les acusacions del president José Montilla vers el PSOE. El líder del PSC en el darrer consell va fer corresponsable al govern espanyol dels mals resultats del 28N i va qualificar l’actitud dels socialistes estatals vers Catalunya “d’incomprensió i hostilitat”.

Corbacho, en declaracions a Rac1, ha tret ferro a les paraules de Montilla, però ha reconegut que hi ha hagut “problemes” en els traspassos de competències establerts a l’Estatut. De fet, ha posat com a exemple la “resistència” que es va trobar per part “de l’aparell del partit” quan va plantejar el traspàs de la inspecció de treball.

Respecte el seu futur dins el PSC, Corbacho ha assegurat que no es presentarà per substituir Montilla com a líder. Ara bé, ha avisat que estarà “al debat i a la reflexió de forma interna i externa”. No ha volgut apostar per un nom, però ha definit Carme Chacon com “una gran ministra i una gran política” -però després ha afegit: “no sé si seria una bona candidata”-, i Montserrat Tura, que no ha descartat la possibilitat de presentar-se, com “una magnifica consellera i una referència important del socialisme català”.

No descarta sociovergència municipal

Respecte les properes eleccions municipals, l’exministre de Treball no ha trobat descabellada la proposta de sociovergència que ahir va fer l’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu. Segons Corbacho a nivell municipal s’han de fer “les aliances que es consideren millors pel govern i per la ciutat” i, per tant, ” no es pot anar a aquestes eleccions amb una coalició única predeterminada al cap”.

Finalment, Corbacho ha volgut deixar clar a aquells companys de partit que defensen un grup propi a Madrid que “el PSC no pot guanyar més autonomia al Congrés, perquè el PSC és un partit independent del PSOE” i, per tant, s’hauria de parlar de ruptura, de la qual s’ha mostrat contrari. “No hem perdut les eleccions per no tenir grup propi a Madrid, les hem perdut perquè el govern ha transmès una imatge de desunió i per les conseqüències de la crisi”, ha conclòs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa