El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Cop de porta del Congrés a Carles Puigdemont
  • CA

 

 

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ja ha rebut la resposta a la petició d’anar a explicar el referèndum al Congrés dels Diputats. Després que contestés primer el govern espanyol abans que el congrés a la missiva enviada per Puigdemont fa dues setmanes, ara ha arribat la reposta oficial de la cambra espanyola. La presidenta del Congrés, Ana Pastor, ha dit que el reglament només permet que les comunitats autònomes presentin proposicions de llei o compareguin al Senat, en una carta a la qual ha tingut accés TV3.  Pastor afegeix que el reglament no preveu cap debat en sessió plenària on pugui anar Puigdemont i el deriva al Senat.

 

 

En la carta enviada pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont, feia saber al Congrés la seva voluntat d’explicar a la cambra espanyola el referèndum que ha quedat convocat per al proper 1 d’octubre. “Em sembla important que tots els diputats del Congrés puguin escoltar, en tant que màxim responsable institucional de Catalunya, les raons per les quals hem arribat fins aquí i per quina raó el meu Govern sol·licita dialogar sobre la proposta de referèndum amb el Govern espanyol”. 

El Ple del Congrés dels Diputats | Congreso

 

 

La missiva començava recordant a Pastor que el mateix Puigdemont va adreçar una carta a Rajoy per “sol·licitar un diàleg al votant de la proposta de celebració d’un referèndum, i com segur que també coneix, aquesta carta va obtenir el rebuig com a resposta”. Puigdemont també li comunicava a Pastor l’enunciat del a pregunta i la data prevista, i li recorda que, “malauradament, les aspiracions legítimes i majoritàries -formulades pels diferents grups parlamentaris al llarg d’aquests anys per resoldre les demandes majoritàries dels catalans- sempre han estat rebutjades, retallades o imcomplertes, ja sigui en aquesta cambra que vostè presideix o al govern espanyol”, escrivia el president de la Generalitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa