El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Continua el setge de la Guàrdia Civil a càrrecs de la Generalitat
  • CA

 

La Guàrdia Civil ha citat per declarar aquest divendres almenys un càrrec de la Conselleria d’Afers Exteriors de la Generalitat i un altre de la Conselleria de Presidència pels preparatius del referèndum, segons han informat a Europa Press fonts coneixedores. Segons aquestes fonts, les persones citades hauran de comparèixer en la caserna de la Guàrdia Civil de Travessera de Gràcia de Barcelona, i estaran acompanyades per l’advocada en cap de la Conselleria de Presidència a la seu de l’Institut Armat.

 

Les citacions del divendres formen part de la ronda d’interrogatoris d’aquest dimecres i dijous per la Guàrdia Civil en el marc de la investigació que el Jutjat d’Instrucció 13 de Barcelona va obrir a l’exsenador d’ERC i exjutge, Santiago Vidal, arran de les seves declaracions sobre suposades irregularitats del Govern en el procés independentista.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha aclarit aquest dijous que els interrogatoris d’aquests dies no han estat sol·licitats pel jutge d’instrucció –que manté la causa sota secret–, sinó que els ha decidit la Guàrdia Civil com a policia judicial. Aquest dijous han comparegut davant la Guàrdia Civil el portaveu del Pacte Nacional pel Referèndum, Joan Ignasi Elena, i el director general de Comunicació de Presidència, Jaume Clotet.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa