El Constitucional estudia dos recursos de Junqueras que podrien trencar la unanimitat

Fonts del TC destaquen la importància d'evitar vots particulars i apunten que l'objectiu segueix sent mantenir-la

El Tribunal Constitucional (TC) abordarà al ple d'aquesta setmana, que es reuneix aquest dimecres i dijous, dos recursos presentats per la defensa d'Oriol Junqueras que podrien trencar la unanimitat del ple. Els membres del tribunal estudiaran dos esborranys de sentència que resolen, d'una banda, un recurs sobre la presó preventiva del líder d'ERC i, de l'altra, un recurs contra la decisió del Tribunal Suprem d'impedir que el republicà assistís a la sessió constitutiva del Parlament al gener de 2018.

La ponència del primer esborrany sobre la presó provisional correspon al president del TC, Juan José González Rivas, i la del segon al magistrat progressista Juan Antonio Xiol que, segons va avançar 'El Mundo', hauria optat per estimar el recurs de Junqueras i defensar que s'hauria d'haver concedit un permís a l'exvicepresident de la Generalitat. Fonts del TC destaquen la importància de mantenir la unanimitat i apunten que aquest segueix sent l'objectiu.

 

De no arribar a un posicionament comú, les sentències comptarien amb vots particulars, un extrem que fins ara s'ha evitat pel que fa a resolucions relacionades amb el procés independentista.

 

Recursos de la sentència de l'1-O

D'altra banda, les mateixes fonts han previst que els recursos de la sentència de l'1-O de la sala penal del Tribunal Suprem arribin al TC al gener. El Suprem encara no ha resolt els incidents de nul·litat de la resolució judicial que han presentat, per ara, les defenses de nou dels condemnats. L'incident de nul·litat és el pas previ per portar la sentència al Constitucional.

 

Comentaris