El Consell per la República guanyarà pes a la Mesa del Parlament

La diputada d'ERC Rut Ribas, membre del consell de govern de la institució de Waterloo, substituirà Adriana Delgado

La composició de la Mesa del Parlament canviarà després que la secretària quarta de la Mesa del Parlament, Adriana Delgado (ERC), hagi demanat ser rellevada "per motius personals i professionals", ha informat el partit republicà aquest dilluns. Des d'ERC proposen que Delgado sigui substituïda en el càrrec per la diputada per Jovent Republicà i membre del Consell per la República, Rut Ribas. El canvi ha de ser avalat en el ple del Parlament que se celebrarà aquesta setmana. D'aquesta manera, Delgado abandona el càrrec a la Mesa "per assumir millor la seva tasca al capdavant de l'alcaldia de Sant Vicenç de Castellet (Bages)".

Delgado és alcaldessa d'aquesta localitat des de les municipals del 26-M. Segons el partit, Delgado va acceptar el càrrec a la Mesa supeditant-ho a poder compaginar la secretria quarta amb l'alcaldia i la maternitat. La seva renúncia a continuar en el càrrec respon a la "impossibilitat d'assumir totes les tasques simultàniament". La direcció del grup parlamentari li ha demanat que mantingui l'acta de diputada.

 

Ribas es va integrar al Consell de Govern del Consell per la República el març del 2019. Ella i el també republicà Isaac Peraire van ser els primers membres d'ERC que es van integrar a l'òrgan que presideix Carles Puigdemont des de Bèlgica.

 

Comentaris