El Consell per la República aprova el document per impulsar els consells locals

Constata que aquests ens no han d'estar limitats pels poders de l'Estat

El Consell per la República ha aprovat el document marc per a l'impuls dels consells locals. Hi ha una quarantena en fase de constitució arreu del país amb formes diverses, com ara el d'Amer. El document constata que construir "espais de sobirania de baix a dalt des dels barris, pobles, ciutats i comarques" és el camí per avançar en una "estructura de poder republicà d'àmbit nacional arrelat al territori i al poder de la gent". També remarca que els càrrecs elegits en les passades eleccions municipals són els "impulsors naturals i membres nats" del govern local del Consell per la República de cada municipi, però també preveu que les entitats del municipi puguin prendre la iniciativa. També subratlla que aquests consells no han d'estar limitats pels poders de l'Estat.

El document apunta que el consell local haurà d'estar constituït pels regidors independentistes o consellers de districte en el cas de Barcelona, les entitats i els ciutadans individuals que ho vulguin. Hi haurà un òrgan executiu i una assemblea del consell, on hi podran participar els ciutadans. Els consells signaran una 'carta de compromís' elaborada des del Consell per la República. Assumir-la implicarà tenir dret a una interlocució estable amb la seva estructura tècnica, i coordinar-se amb els òrgans polítics. Hi haurà una comissió de seguiment dels consells locals.

 

Les funcions principals dels consells passaran per impulsar estratègies per a la plena instauració de la república catalana, col·laborar amb totes les accions institucionals i de la societat civil que tinguin com a objectiu la plena instauració de la república, exercir com a espai de representació política lliures i sobirans en el municipi (no limitat pels poders de l'Estat), i promoure la unitat d’acció estratègica en el seu àmbit territorial.El document també preveu altres funcions, com ara elevar propostes d'acció al Consell per la República, fer xerrades de difusió, donar suport a la campanya 'Consum Estratègic' de l'ANC i acompanyar en la creació de caixes de resistència, entre altres.

 

Comentaris