El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Consell de Ministres aprova la pròrroga dels ERTO fins el 30 de juny
  • CA

La portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, ha anunciat aquest dimarts que el Consell de Ministres ja ha aprovat el decret pactat entre la Moncloa i els agents socials per allargar fins el 30 de juny els ERTO a aquelles empreses que no poden tornar a una activitat normal. Es tracta, segons la també ministra d’Hisenda, d’una mesura que “beneficia treballadors i empresaris”. En relació a aquesta aprovació, ha volgut destacar la “importància”que té “el diàleg en la nostra societat”.

 

“Coordinació i lleialtat”

Montero ha insistit que “la coordinació i lleialtat són imprescindibles” a tots els governs autonòmics i municipals en aquesta crisi del coronavirus, i ha afirmat que l’ajuda de 16.000 MEUR per part del govern espanyol a les autonomies suposa un gran esforç per l’Estat. En línia amb la coordinació, Montero ha confirmat que el president Pedro Sánchez es reunirà aquesta tarda amb la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, amb qui mirarà de trobar un suport per la propera pròrroga de l’estat d’alarma. “La vocació d’aquest govern és ampliar els seus suports parlamentaris”, ha dit la portaveu.

 

“Cal prudència”

Per altra banda, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha tornat a valorar positivament les darreres dades de l’impacte del coronavirus a Espanya, on es confirma que la corba es manté en descens. No obstant, ha insistit que “cal prudència” i que cal mantenir les mesures de seguretat per evitar la transmissió de la COVID-19 al país.

Illa també ha avançat que el seu Executiu es planteja “que l’Espanya rural pugui fer activitats de fases més avançades”, i ha apuntat que les CCAA poden proposar mesures més restrictives encara que passin de fase. “El govern té una predisposició favorable a acceptar-ho”, ha dit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa