El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Consell General de Cambres de Comerç debatrà sobre la sentència del Suprem
  • CA

La Cambra de Comerç de Terrassa ha estat la primera a demanar una sentència absolutòria per als presos polítics i exiliats, que coneixeran el veredicte del Suprem en els propers dies. L’alt tribunal els jutja per un suposat delicte de rebel·lió, sedició i malversació de fons públics, en el cas dels membres del Govern de Carles Puigdemont i de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i de rebel·lió i sedició en el cas dels presidents de l’ANC i d’Òmnium Cultural. Entre els presos polítics hi ha dos egarencs, els consellers Raül Romeva i Josep Rull, a més d’un exiliat, el conseller Lluís Puig.

L’acord que ha pres la Cambra de Comerç de Terrassa s’elevarà al Consell General de Cambres de Catalunya, que tindrà lloc el 10 d’octubre, tal i com ha pogut saber el Món de fonts del Consell de Cambres, al capdavant del qual hi ha el president de la Cambra de Barcelona, Joan Canadell, perquè “el moment excepcional que viu el país interpel·la directament als actors socioeconòmics i es considera convenient una postura unitària de les cambres de comerç catalanes”. La voluntat de l’entitat egarenca és que d’aquest Consell en surti un posicionament unitari de les cambres catalanes rebutjant qualsevol tipus de sentència condemnatòria. Tot apunta que efectivament, en sortirà un manifest unitari, tenint en compte que Canadell ha estat escollit amb el vot de 12 de les 13 Cambres de Comerç catalanes. 

A més, la Cambra de Terrassa declinarà l’assistència protocol·lària a qualsevol acte institucional que, al marge del Parlament i la Generalitat de Catalunya, sigui organitzat o convocat pels diversos estaments institucionals de l’Estat Espanyol, i enviarà sempre una representació institucional a les manifestacions que es convoquin de rebuig a la sentència del Suprem.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa