El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Conesa es reunirà amb alcaldes nord-americans per lluitar contra el canvi climàtic
  • CA

 

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, ha anunciat aquest dimarts una reunió amb alcaldes nord-americans compromesos amb el canvi climàtic després de reunir-se a Brussel·les amb el comissari europeu Miguel Arias Cañete. Conesa, com a única membre catalana –i de l’estat espanyol– del Consell del Pacte d’Alcaldes pel Clima i l’Energia, ha concretat que la reunió es farà el novembre a la ciutat alemanya de Bonn: “Amb un president dels Estats Units posicionat clarament en contra de les estratègies per preservar el clima, hem de donar importància als alcaldes que estem alineats. Som potents i hem de demostrar el que l’aliança de baix cap a dalt representa”. El Pacte Global d’Alcaldes pel Clima i l’Energia el firmen més de 7.000 ens locals d’arreu del món, entre ells molts nord-americans.

La reunió amb el comissari Arias Cañete també ha servit per abordar altres qüestions en l’àmbit de la mobilitat, i en aquest sentit Conesa ha traslladat la necessitat d’una doble estratègia, legal i financera: “Si els ajuntaments volem reestructurar la mobilitat, hem de posar-nos al dia. Amb flotes respectuoses, promocionant el vehicle elèctric i millorant el transport públic. Nosaltres incentivem, però necessitem un marc financer adequat, necessitem ajudes de la Comissió”.

 

El Consell del Pacte Global d’Alcaldes es tornarà a reunir després de l’estiu, en unes trobades que segons la presidenta de la Diputació de Barcelona, són “fonamentals per assolir els objectius 40/30 d’estalvi energètic. No és només una qüestió de mobilitat, és una qüestió de salut”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa