Condemnen l'ABC a pagar una multa per robar i manipular una imatge

Ha de pagar 480 euros a l'autor de la fotografia, per atemptar contra la propietat intel·lectual i per dany moral a l'autor de l'obra

 

 

El rotatiu madrileny ABC haurà de pagar una multa de 480 euros a Lluís Bartra per haver il·lustrat la portada del diari del dia 3 de juliol amb una fotografia d'una estelada sense permís del propietari, i a més, per haver manipulat l'obra original i haver signat la coberta com si fos una creació del diari. L'Audiència Provincial de Barcelona condemna el rotatiu per atemptar contra la propietat intel·lectual, però també pel dany moral causat a l'autor, que va veure manipulada la seva obra. 

 

 

 

 

La sentència, a la qual ha tingut accés El Món, estableix que l'ABC "ha vulnerat el dret de propietat intel·lectual sobre l'obra plàstica titulada Estelada". Es condemna el demandat a pagar una indemnització de 480 euros i a fer front als costos derivats del procés judicial. El lletrat que ha dut el cas és Josep Cruanyes.

 

 

 

 

La sentència ha trigat gairebé dos anys perquè el diari va presentar-hi recurs, assegurant que Bartra no era l'autor de la fotografia, però quan l'autor va poder provar que era de la seva propietat, va arribar la sentència. Ara el rotatiu té 20 dies per reclamar, i si no, haurà de fer efectiu el pagament de la indemnització. 

 

Comentaris