Condemnats vuit militants d'Arran a pagar 24.000 euros per un delicte de danys

En canvi, els absol d’un delicte de desordres públics per uns fets ocorreguts l’1 de maig del 2016 a Barcelona

L’Audiència Provincial de Barcelona ha condemnat vuit militants d’Arran per un delicte de danys, fet que es tradueix en una multa de 10 euros diaris durant 10 mesos (en total 14.000 euros entre tots) i més de 9.000 euros de responsabilitat civil. La factura ascendeix doncs a més de 24.000 euros. Els fets van passar durant una manifestació anticapitalista la tarda de l’1 de maig del 2016 al centre de Barcelona.

El tribunal, en canvi, els ha absolt del delicte de desordres públics pel qual també estaven acusats amb una petició de tres anys de presó. Els magistrats han considerat que no ha quedat acreditat que actuessin amb la finalitat de pertorbar la convivència i “el normal funcionament de les institucions i els serveis públics”. Ara bé, la sentència, a la qual ha tingut accés 'El Món', dictamina que sí van actuar amb “plena consciència i voluntat de causar un detriment patrimonial” amb desperfectes en diversos establiments. 

Arran qüestiona alguns procediments del judici, com ara l’ús de fitxers policials, el presumpte incompliment dels requisits legals en algunes de les proves presentades pels Mossos d'Esquadra; vídeos tallats, amb imatges en negre, sense data i hora de gravació, sense autoria i sense saber la cadena de custòdia que havien seguit, denuncia l'organtizació.

Arran denuncia que el judici "és polític"

En declaracions a ‘El Món’, la portaveu de l’organització, Adriana Roca, ha dit aquest dimecres que la valoració de la sentència “no pot ser positiva” perquè entenen que “el judici és polític” i que tenia “la voluntat de persecució de la gent organitzada d’Arran”.

La portaveu d'Arran, Adriana Roca, i la diputada de la CUP Maria Sirvent, al faristol del Parlament

La portaveu d'Arran, Adriana Roca, i la diputada de la CUP Maria Sirvent, als faristols del Parlament

Roca denuncia a més que el judici ha posat en evidència que s’han fet identificacions dels acusats a partir del creuament de fitxes policials dels Mossos d’Esquadra que consideren "mitjans il·legals". Del visionat de vídeos s’han extret els noms dels acusats que el dia dels fets no van ser identificats. “Aquestes persones, que no tenien antecedents, no havien estat identificades a la manifestació”, subratlla Roca. Arran ha estat durant el procés (el judici es va fer el 13 i 15 de maig passat) denunciant amb la campanya 'Controlades' aquest mètode policial.

 

La portaveu també comenta que “els Mossos deixen entendre durant el judici en alguns moments que les identificacions s’han fet a través de fitxes policials per motius polítics”. Les defenses van demanar poder plantejar preguntes sobre aquesta qüestió i el tribunal s’hi va negar, fet que consideren una vulneració del dret de defensa.

Roca assenyala que el cost econòmic de la multa que ara hauran d’afrontar els vuit joves condemnats és elevat i que la intenció del procés és “desmobilitzar altres persones”. “Per una persona jove és una quantitat difícil d’afrontar durant deu mesos”, ha apuntat. De fet, Roca afegeix que “qualsevol solidaritat serà benvinguda” i recorda que “la repressió s’afronta col·lectivament”.

 

Comentaris (9)
Jose antonio Fa 4 mesos
Kutges i fiscals son tots uns pocavergonyes i uns lladres pagats per fastigosos politics espanyols. A la foguera collons.
un tipo que vive en Tabarnia Fa 4 mesos
dons els jutges i els mossos a cremar, son cul i merde
Manel Fa 4 mesos
Aquest diners ha de sortir de la caixa de solidaritat, i entre tots, deixar de consumir productes i serveis de Ñ, aixì. al final aquesta multa la paguen ells, jo ho faix, per cada 100 euros de dono, en deixo de consumir 200, de coses presindibles, i comprar per Amazon a UK, Alemanya o on sigui, pero no a Ñ.
29setembre Fa 4 mesos
El Marchena ha marcat el camí i ara ja està de moda vídeo en blanc i negre, cap data de gravació ,els acusats no són identificats en el moment dels fets i surten en els informes dels mossos ...... tal com ha passat en el judici al procés . Vergonya de país , marxem !!
A Charlie Fa 4 mesos
Charlie es tracta d´uns fets ocorreguts un primer de maig, no se exactament els fets pero si va ser un primer de maig possiblement no tingues a veure amb la lluita d´alliberament nacional i tingui a veure amb la lluita social. La gent que fem donacions a la caixa de solidariat, a mi com a minim, m´encarantia ajudar als CDR i Arran o qui sigui, sempre i quan tingui a veure amb l´alliberament nacional, pero no si es en defensa dels inmigrants, el feminisme o altres coses amb les que no esti
Lisa Fa 4 mesos
Saben que fotrem el camp, i ens volen sangrar, deixar-nos axuts, perquè no tenen clar de que viuran quan no hi siguem...
Pol Fa 4 mesos
I el que van destrossar els piolins, qui ho pagarà? Ah! Aquests tenen carta blanca, és veritat que són la mateixa xusma que els jutges...
Carles Fa 4 mesos
Mentres anem pagant els secuestres ,Espanya continuara roban que es lo seu .
Charlie Fa 4 mesos
Suposo que això tb es pagarà amb el fons solidari, o es que d'aquest només en poden gaudir els burgesos?