El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El condemnat per dir cocaïnòman a Rivera denuncia “maltractament” per part del jutge
  • CA

Jordi Morgou, l’independentista condemnat aquest dimecres per un delicte d’injúries contra l’expresident de Cs Albert Rivera —a qui va titllar de cocaïnòman a Twitter—, ha denunciat en declaracions a ‘El Món’ que durant la vista que ha tingut lloc aquest matí  ha rebut “mal tracte” per part del jutge del Jutjat Penal Núm. 11 de Madrid encarregat de portar la causa. La condemna l’ha anunciat Rivera en una piulada en què ha publicat el nom i cognom del condemnat informant ha estat condemnat a nou mesos de multa després de reconèixer que la seva afirmació era falsa i d’haver demanat demanat disculpes.

Posteriorment, Morgou ha explicat a aquest diari que abans de començar la vista, a la qual ha assistit personalment Rivera —Morgou hi ha assistit per videoconferència des dels jutjats de Ripoll— li demanaven gairebé 4.000 euros. Primerament, l’acusat no volia acceptar la proposta i sí celebrar el judici. “Llavors el jutge i el fiscal han dit que si entrava a judici m’imposarien la multa més grossa”, ha assenyalat el condemnat.

“He acceptat perquè la meva advocada m’ha dit que si no ho feia se’m menjaven de dalt a baix”, ha explicat l’acuat. Aleshores li han proposat de rebaixar la multa si acceptava publicar a les seves xarxes socials un text que se li enviaria on demanés perdó “per dir falsament i, sense haver-ho vist, que Rivera consumia cocaïna”. La multa ha quedat en 2.810 euros i Rivera ha anunciat que ho donarà a les víctimes del terrorisme.

“No he demanat perdó”

En cas que Morgou rebi el text i no el publiqui la causa contra ell es reobrirà. “No he demanat perdó en cap moment, hem firmat que ho escriuria jo a les meves xarxes socials”, ha explicat el condemnat.

Morgou ha denunciat les males maneres amb què l’ha tractat el jutge. “Només arribar el jutge m’ha tractat durament i molt seriós, li he demanat que em tornés a explicar un text i m’ha respost amb un menyspreu que no entenc… m’ha demanat que segués bé a la cadira, que allò era un jutjat i no el sofà de casa meva i que el tractés de vostè”, ha relatat Morgou, negant que estés assegut malament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa