El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els Comuns volen eliminar del mapa Torra i JxCAT: “Són sectaris”
  • CA

El portaveu de Catalunya en Comú Podem, Joan Mena, ha assenyalat aquest dilluns el president de la Generalitat, Quim Torra, i JxCAT com un dels principals enemics del diàleg pels seus comportaments “sectaris” amb els quals, ha dit, busquen “fer servir la mesa de diàleg com una arma per la campanya electoral”.

“Torra —ha dit Mena— demostra que diàleg estable i JxCAT són conceptes que es repel·leixen i per això insisteix en posar una cursa d’obstacles per a la mesa de diàleg, comptant només amb els seus”. El president del a Generalitat ha tornat a convocar per aquesta setmana la taula de partits i entitats independentistes per seguir treballant sobre el diàleg amb l’Estat. Pels Comuns Torra fa el contrari del que la “majoria de catalans” defensen a les enquestes, és a dir, l’inici del diàleg. Mena ha dit que aquesta mesa pot incloure tant temes del conflicte polític (autodeterminació, amnistia) com qüestions del dia a dia, el servei de Rodalies de Renfe, per exemple.

Les declaracions de Mena aquest dilluns posen de manifest que els Comuns, amb la seva aliança estatal amb el PSOE i l’anhelada amb ERC a Catalunya, tenen per a les properes eleccions un enemic ben fixat i al qual dirigiran tos els esforços per abatre: JxCAT.

Govern de PSC i JxCAT

La possibilitat que JxCAT torni a ocupar posicions de poder a Catalunya provoca urticària al carrer de la Marina, 131, on els Comuns tenen la seva seu. Mena ho ha deixat ben clar a la seva habitual compareixença de dilluns: “Ens van sorprendre les declaracions de Núria Marín obrint la porta a un Govern del PSC amb JxCAT”. Pel portaveu dels Comuns això posa en “evidència” que els Comuns són una “garantia doble”. Pel mateix preu, els Comuns ofereixen “fer fora” JxCAT i fer que el govern espanyol “es mogui”.

Els Comuns també s’han mostrat contraris al veto que ERC fa al PSC a l’hora de pensar en possibles aliances després de les eleccions. Els de Catalunya en Comú Podem estan entestats en aconseguir formar un Govern “progressista i d’esquerres” després de les properes eleccions i rebutgen que ERC repeteixi la “fórmula fracassada” amb JxCAT.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa