El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els Comuns a Torra sobre la vista al Suprem: “Vostè no va desobeir, va obeir en diferit”
  • CA

La presidenta dels Comuns, Jèssica Albiach, ha denunciat que aquesta legislatura no ha suposat cap avenç en matèria de drets socials, feminisme o emergència climàtica. En el marc del debat de política general, els Comuns han defensat la voluntat de diàleg de l’Estat en el conflicte català, tot demanant al president Torra que sigui honest i reconegui els “avenços” en aquest sentit des que Podemos i el PSOE governen plegats: “El conflicte l’arrosseguem des de fa anys, i aguditzat amb el govern del PP, però no es resoldrà en els 9 mesos que fa que treballa aquest nou govern”, ha dit Albiach, que ha lamentat que Torra “ens vulgui presentar com l’enemic públic número u de Catalunya perquè diem veritats i no ens creiem moltes vegades el relat èpic que vostès volen fer, i que només ha generat frustració i impotència”.

La líder dels Comuns ha reconegut que “tenim una cúpula judicial descontrolada i que es comporta com el guardià del règim”, però també ha volgut puntualitzar que, si bé “la inhabilitació per mantenir una pancarta durant unes hores al balcó de la Generalitat seria gravíssima”, creu que cal dir “tota la veritat”: “Mai hauríem d’haver arribat a aquesta situació, i el que va fer Torra no va ser desobeir, sinó obeir en diferit. Va mantenir la pancarta unes hores més que la resta d’institucions en campanya electoral, i res més”, ha sentenciat Albiach.

A les portes de la inhabilitació, Albiach ha demanat a Torra que convoqui eleccions i deixi de viure de “simbolismes”. Per als Comuns, “no és temps de confrontacions, sinó de garantir una vida digna a tothom parli la llengua que parli i se senti com se senti”. Sobre el diàleg amb Madrid, la líder dels Comuns ha alertat del perill que JxCAT utilitzi la taula de diàleg com a munició electoral o com a “part d’aquesta suposada confrontació intel·ligent que preveuen vostès amb l’Estat”. “Aquesta taula és necessària per avançar i desitgem que cap grup polític en faci un ús electoralista”, ha conclòs Albiach.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa