El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els Comuns qüestionen que Torra fitxi Oriol Mitjà pel desconfinament de Catalunya
  • CA

Els Comuns han aprofitat la compareixença telemàtica al Parlament de la consellera de Salut, Alba Vergés, aquest dimecres per qüestionar que el Govern hagi encarregat a l’epidemiòleg Oriol Mitjà un informe sobre el procés de desconfinament.

La diputada dels Comuns Marta Ribas ha demanat a Vergés que “faci el que faci o plantegi” Mitjà en l’informe que se li ha encarregat, el Departament de Salut “prevegi mesures de psoconfinament” sota el lideratge de l’Agència de Salut Pública, “amb el suport de tots els experts de l’ISGlobal” i seguint “evidències contrastades per tota la comunitat científica”.

Ribas també ha aprofitat la intervenció per criticar, sense citar-los explícitament, els membres del Govern de JxCAT que tenen encomanada la tasca de fer de portaveus durant la crisi, la consellera de Presidència i Portaveu, Meritxell Budó, i el conseller d’Interior, Miquel Buch.

“No tots els governs ho fan tot bé o tot malament. Sé que no és de les que surt cada dia a fer un atac a l’Estat, però la resta del Govern no ajuda, no l’ajuda a vostè i al seu Departament, perquè per avançar cal treballar units”, ha dit Ribas.

La diputada dels Comuns ha recomanat a Vergés que “ajudi a la resta del seu Govern a deixar de fer electoralisme i a fer autocrítica”.

El Govern va anunciar ahir que havia encarregat a Mitjà l’elaboració d’un informe per al desconfinament. El nom de Mitjà va a ser a proposta del president de la Generalitat. Aquest dimecres l’Executiu ha reclamat al govern espanyol allargar el confinament absolut.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa