Els Comuns proposen una actualització de la Llei contra la violència masclista

Susana Segovia denuncia la inoperativitat del Govern en aquest àmbit

La portaveu dels Comuns al Parlament, Susana Segovia, ha anunciat aquest divendres que el seu grup parlamentari proposarà una reforma de la Llei 5/2008 del dret de les dones a eradicar la violència masclista davant la inoperativitat en aquest terreny que denuncia per part del “Govern Torra-Aragonès”, malgrat haver presentat múltiples mocions i interpel·lacions sobre l’assumpte al Parlament de Catalunya. “Una vegada més hem vist que en aquest tema només hi ha paraules i bones intencions, però pocs fets”, ha subratllat Segovia.

Els Comuns han decidit fer “un pas endavant” per “posar un punt de partida pel debat i reforma” de la Llei. La proposta “no modifica en contingut l’essència” de la norma, però sí que l’amplia, ha apuntat Segovia, donant cabuda “a coses que van quedar fora fa deu anys, quan es va fer”.

Els aspectes a incloure incideixen en la violència institucional per corregir la “deixadesa de l’administració i la manca de resposta a les dones víctimes de la violència masclista, desemparades quan fan el pas de denunciar i que pateixen doble victimització: quan han patit l’agressió i quan s’adrecen a l’administració sense rebre l’atenció que mereixen”.

La reforma també ha de treballar sobre l’assetjament a les xarxes socials, el control en l’entorn digital o assumptes com la porno-venjança. “En el seu moment la llei no va incorporar aquests aspectes i això s’ha de canviar per donar més eines de defensa davant d’aquestes agressions”, ha apuntat Segovia.

 

Els Comuns també proposen introduir canvis pel que fa a la qüestió del “consentiment” de manera que quedi clar que aquest només existeix clarament si hi ha desig i, per tant, “només ‘sí’ és ‘sí’”.

La reforma també hauria de servir per ampliar la cobertura de la Llei a persones trans, cisgènere, interseuxal o d’identitat no binària.

Segovia ha comentat que aquesta reforma també ha d’anar acompanyada de mesures a nivell estatal amb canvis en el Codi Penal.

 

Comentaris