El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els Comuns plantegen a Torra que convoqui eleccions per desencallar el diàleg
  • CA

Els Comuns han presentat aquest divendres a la reunió de la Taula de Partits convocada pel president de la Generalitat, Quim Torra, una proposta per desencallar el diàleg. La proposta reclama una convocatòria d’eleccions i fixa calendari: que se celebrin entre abril i maig per estenar nou govern al juny. Prèviament a la convocatòria electoral, els de Jéssica Albiach aposten per acordar i aprovar uns pressupostos.

En el document de la proposta, els Comuns justifiquen la demanda d’eleccions perquè “en el moment actual el Govern de la Generalitat, que va ser escollit en un context molt diferent al que ara s’obre, no està en condicions d’abordar aquest nou escenari de diàleg per trobar solucions a mig i llarg termini”.

Els primers passos que proposa fer aquest espai polític és desjudicialitzar el conflicte i blindar l’autogovern.

Document: la proposta dels Comuns a la Taula de Partits

Iceta veu bé unes eleccions

A la sortida de la reunió, el secretari general del PSC, Miquel Iceta, s’ha afegit a la proposta de celebrar eleccons en considerar que la legislatura està “políticament exhaurida”. Iceta ha manifestat que si hi hagués una convocatòria d’eleccions els socialistes la veurien bé perquè “serviria per obrir una etapa més profitosa per Catalunya”.

Des d’ERC i JxCAT s’ha negat aquesta possibilitat. El republicà Sergi Sabrià ha comentat que la convocatòria d’eleccions “no està en cap cas” en les seves previsions. Albert Batet de JxCAT també ha rebutjat la proposta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa