El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els comuns no veuen “contradictori” respectar el TJUE i investir Sánchez
  • CA

El portaveu e Catalunya En Comú, Joan Mena, ha explicat que permetre un Govern a l’Estat i fer valer la sentència del TJUE sobre la immunitat de Junqueras “no són qüestions contradictòries, sinó que són dues cares de la mateixa moneda“. En roda de premsa a la seu del partit, Mena ha reclamat a ERC “valentia política” per afrontar la investidura de Pedro Sánchez, que ha remarcat que ha de servir per tancar “l’etapa fosca del govern de Rajoy“. “Que deixin de marejar la perdiu”, ha reblat Mena.

El portaveu ha reconegut que la situació “no és senzilla” i que la sentència del tribunal europeu “ha suposat un sacseig democràtic“, que aposten per “canalitzar políticament”. Tot i això, Mena ha assegurat que per a ells és “un reforç a les posicions democràtiques i de diàleg de les que l’Estat mai s’hauria d’haver distanciat”.

Mena també s’ha referit al primer Consell Nacional de la formació, celebrat aquest dissabte, i ha assegurat que els comuns són “una força decisiva”. “Hem aconseguit un canvi de rumb en la política processista dels últims anys”, ha destacat. En aquest sentit, ha posat en valor “la nova etapa de diàleg i estabilitat progressista que s’està obrint” i ha assegurat que “seria impossible d’imaginar sense el paper dels comuns”.

 

Decret d’habitatge

La diputada de CatECP al Parlament, Susana Segovia, també ha participat a la roda de premsa i ha celebrat el decret d’habitatge que el Govern ha aprovat aquest matí, que ha qualificat de “rectificació” després de “dos decrets fallits”. Per als comuns, la mesura “avança en donar resposta a l’emergència habitacional”. Segovia ha explicat que el decret busca invertir més en habitatge de lloguer protegit, facilita mecanismes per a l’accés al lloguer social i “canvia les regles del joc”. La diputada ha demanat, però, que els propers pressupostos de la Generalitat suposin “una aposta clara” de recursos per a l’habitatge de protecció oficial de lloguer.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa