El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els Comuns lloen el fi de la “desconnexió” entre governs
  • CA

La portaveu de CatECP al Parlament, Susanna Segovia, ha celebrat que hagi acabat la “desconnexió” entre governs amb la trobada d’aquest dijous entre Pedro Sánchez i Quim Torra. En una roda de premsa al Parlament, Segovia ha assegurat que amb la reunió s’ha obert una nova etapa que cal aprofitar i que es produeix quan fa mesos “només els comuns demanaven aquest desbloqueig”. D’altra banda, Segovia ha demanat al president del Govern que no se segueixi “equivocant” i recorri a la taula de diàleg abans de la trobada bilateral per a recollir les demandes de Catalunya per a Sánchez i no a la taula de partits i entitats independentistes, com ha anunciat: “Tindrà més força si va amb un plantejament més plural i ampli de la societat”, ha recomanat.

“Tothom veu que obrim una nova etapa excepte Torra”, ha considerat la portaveu de CatECP, que creu que ara “toca decidir-se” entre una Catalunya “progressista que lideri el canvi a l’Estat espanyol” o una “a l’ombra de JxCat i ancorada en el bloqueig”.

D’altra banda, Segovia ha emplaçat el PSC-Units a “escoltar Sánchez” després que hagi mencionat que Catalunya necessita uns pressupostos, com també calen en àmbit estatal, i els ha recomanat que es posin a treballar pels comptes deixant interessos partidistes.

En un tuit, la presidenta de CatECP al Parlament, Jéssica Albiach, també ha lloat que s’hagi “començat a trencar la incomunicació entre governs”. “Un primer pas per avançar és el reconeixement entre les parts i el conflicte. Serà la gent a Catalunya qui decidirà aviat com de lluny va l’agenda catalana”, ha escrit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa