El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els Comuns lamenten que la CUP no vulgui “blindar els serveis públics”
  • CA

Després que bascos i gallecs hagin fixat ja la data d’eleccions, el 5 d’abril, els Comuns apressen el president Torra a fixar ja la data dels comicis catalans, si bé no vinculen que es fixi una data immediatament al seu suport als pressupostos de JxCAT i ERC. “Quan abans tothom sàpiga quan seran les properes eleccions, tothom podrà fer la seva feina amb més solvència i tranquil·litat. No sabem si determinades lleis podran veure la llum o no, però tenim la sensació que JxCAT utilitza les eleccions pensant en el seu partit i no en el país, fins que no tinguin un candidat”, ha lamentat la portaveu dels Comuns, Jèssica Albiach.

Els Comuns han marcat distàncies amb JxCAT malgrat votar-los els comptes, deixant clar que “els volem fora de la Generalitat, i no pas esborrar-los del mapa, i els animem a viure amb naturalitat que, des del respecte però des de la discrepància ideològica, acceptin que volem un govern progressista. I JxCAT no és una força progressista”.

Sobre la pregunta que els fa la CUP que què ha canviat respecte als comptes del 2019, que per als cupaires són un 95% iguals que els actuals, perquè els Comuns ara hi donin suport i fa un any no: “A nosaltres el que ens sorprèn és veure la CUP

no donar suport als pressupostos, quan ells van investir el president Torra gratis. I em sorprèn que no vulguin blindar els serveis públics. En tot cas, els animo a ells, i també al PSC, a participar en la negociació dels pressupostos”, ha conclòs.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa