El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els Comuns diuen que el PSOE s’ha compromès a descafeïnar el ‘decretazo digital’
  • CA

El conegut com a ‘decretazo digital’ del PSOE, que limita la llibertat a internet i que el govern en funcions de Pedro Sánchez ha aconseguit avalar amb el suport de PP i Cs i l’abstenció d’Unidas Podemos (UP) aquesta setmana, podria ser descafeïnat en el futur, si es compleix el “compromís” que segons els Comuns han obtingut dels socialistes per després de la investidura.

La portaveu dels Comuns al Parlament, Susana Segovia, ha recordat aquest divendres que el seu grup no veu bé el decret perquè “inclou coses que són perilloses i delicades”, però ha assenyalat que ja tenia “l’aprovació garantida” amb els suports del PP i Cs, malgrat l’abstenció d’UP.

Segovia ha dit que davant el fet que l’aprovació del decret ja era irremeiable, almenys amb l’abstenció s’obtenia poder avançar en el “compromís” dels socialistes “per poder fer canvis d’allò que no ens agrada del decret i donar una oportunitat a fer que no sigui tan lesiu”. Per poder incidir en el futur en aquest decret feia falta, doncs, abstenir-se en la votació.

El ‘decretazo digital’ ha estat àmpliament criticat pels partits independentistes, que el consideren un atac als drets fonamentals i que posen Espanya al nivell de la Xina. També el veuen com una mesura dirigida contra l’independentisme. La mateixa alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va criticar durament el decret.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa