El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els Comuns i la CUP burxen pel retorn a TV3 de l’exdirector general dels Mossos
  • CA

La presidenta en funcions de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Núria Llorach, ha informat aquest divendres durant la comissió de control al Parlament que la tornada de l’exdirector general dels Mossos d’Esquadra, Andreu Joan Martínez, a TV3 després de la seva dimissió aquesta setmana es produeix perquè s’ha reincorporat a la seva feina després d’una “excedència forçosa”. La presidenta de la CCMA ho ha aclarit perquè la diputada dels Comuns, Marta Ribas, li havia preguntat per quina raó Martínez havia tornat a la casa amb un sou de “més de 100.000 euros” si la situació financera de l’ens és tan greu, com ha advertit la mateixa Llorach avui.

[r:1]

Les explicacions de Llorach sobre Martínez no han agradat gens a la CUP. La diputada cupaire Natàlia Sánchez ha considerat “indignant” i “gravíssim” que Llorach “no doni explicacions” sobre l’assumpte i ha anunciat que demanaran la seva compareixença perquè expliqui per què “un càrrec públic passa de la CCMA als Mossos i de Mossos torna a la CCMA”.

Ribas havia preguntat abans a Llorach si “obeïa com un xai” per contractar perfils com Martínez quan li ho manaven d’altres departaments del Govern jutament quan a TV3 no li donen permís per cobrir baixes temporals i per maternitat. Llorach ha contestat que “quan una persona té una excedència forçosa té un mes per demanar la reincorporació i això és el que ha fet [Martínez] i no necessita cap autorització”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa