El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els Comuns alerten de la “lawfare de les dretes espanyoles” contra la Generalitat i Sánchez
  • CA

“Els Comuns diem sí a les institucions catalanes”. Així ha començat Jessica Albiach, la portaveu dels postcomunistes, la seva intervenció en el ple de suport al president Quim Torra que se celebra aquesta tarda al Parlament en resposta a la inhabilitació de la JEC. Segons Albiach, la decisió de la Junta Electoral no és res més que “un assaig de la guerra judicial i administrativa contra les institucions catalanes i contra el govern de coalició”.

 

“Ni tan sols, les dretes espanyoles són originals”, ha ironitzat la portaveu comuna. De fet, ha comparat l’estratègia de Vox, PP i Ciutadans amb el model llatinoamericà per eliminar líders com s’ha vist a Brasil, Bolívia o Argentina. “És la lawfare”, ha reblat. “És el retorn de l’autoritarisme”, ha alertat.

 

Albiach ha titllat la decisió de la Junta Electoral Central com una “barbaritat antijurídica i antidemocràtica”. En aquest sentit, alerta que es busca fer “descarrilar la investidura”. Els comuns, tot i el seu marc espanyol en el moment tàctic actual, han tancat files amb la institució de la presidència de la Generalitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa