Comunistes de Catalunya aposta per "la unitat del sobiranisme d'esquerres"

La formació constata que el govern espanyol "només podrà aconseguir la investidura si desbloqueja la situació a Catalunya i s'obre una etapa de diàleg entre iguals"

Comunistes de Catalunya, liderat per Joan Josep Nuet, ha decidit apostar per "la unitat del sobiranisme d'esquerres" en la seva segona conferència nacional. La formació ha optat per conformar "un front democràtic i social" que doni resposta "a l'ofensiva reaccionària" de l'Estat. Tot i això, apunten que el front compartit no ha de ser necessàriament en clau electoral, sinó que ha d'aglutinar partits, entitats i moviments independentistes, sobiranistes i federalistes i ha de ser "plural". "Hem de construir una nova majoria política que superi la situació de bloqueig actual i permeti revertir les retallades i les polítiques neoliberals", descriuen.

La formació també ha celebrat que per primera vegada des de la 2a República espanyola una força "a l'esquerra del PSOE" pugui governar Espanya però subratllen les "limitacions" de l'acord entre PSOE i Unides Podem, que creuen que es fan explícites en relació a Catalunya i a "la dependència del dictat europeu, que influirà en les polítiques socials que pugui fer el nou govern". "El nou govern només podrà aconseguir la investidura si es desbloqueja la situació a Catalunya i s'obre una nova etapa de diàleg entre iguals", avisen.

L'executiva del partit ha explicat que preveuen celebrar el proper congrés a la primavera o a l'estiu del 2020, on pretenen "obrir una nova etapa".

 
 

Comentaris