Comunistes de Catalunya aposta per "la unitat del sobiranisme d'esquerres"

La formació constata que el govern espanyol "només podrà aconseguir la investidura si desbloqueja la situació a Catalunya i s'obre una etapa de diàleg entre iguals"

Comunistes de Catalunya, liderat per Joan Josep Nuet, ha decidit apostar per "la unitat del sobiranisme d'esquerres" en la seva segona conferència nacional. La formació ha optat per conformar "un front democràtic i social" que doni resposta "a l'ofensiva reaccionària" de l'Estat. Tot i això, apunten que el front compartit no ha de ser necessàriament en clau electoral, sinó que ha d'aglutinar partits, entitats i moviments independentistes, sobiranistes i federalistes i ha de ser "plural". "Hem de construir una nova majoria política que superi la situació de bloqueig actual i permeti revertir les retallades i les polítiques neoliberals", descriuen.

La formació també ha celebrat que per primera vegada des de la 2a República espanyola una força "a l'esquerra del PSOE" pugui governar Espanya però subratllen les "limitacions" de l'acord entre PSOE i Unides Podem, que creuen que es fan explícites en relació a Catalunya i a "la dependència del dictat europeu, que influirà en les polítiques socials que pugui fer el nou govern". "El nou govern només podrà aconseguir la investidura si es desbloqueja la situació a Catalunya i s'obre una nova etapa de diàleg entre iguals", avisen.

L'executiva del partit ha explicat que preveuen celebrar el proper congrés a la primavera o a l'estiu del 2020, on pretenen "obrir una nova etapa".

 
 

Comentaris (8)
Lituània i tots els altres paisos q han esdevingut independents.... Fa 2 mesos
...ho han fet xq "els seus politics" han tirat endavant amb el projecte malgrat les dificultats...aquí ens han fallat "tots" el polítics...com va dir en una entrevista a tv3 el exministre eslovè "ells (els eslovens) SÍ q estaven determinats"...deixant clar q els d'aquí no....EL POBLE NO ENS REDIREM
Tothom vol la unitat, però ningú la pràctica. Fa 2 mesos
Tothom vol la unitat però ningú la pràctica.
Fan veure el que no són. Fa 2 mesos
El Nuet,primer s'infiltra a ERC; són el mateix. Desprès RUFIÁN, ell, i la sumsum corda repeteixen el mantra que els defineix: som sobiranistes...Com la Colau, el Coletas, l'Iceta, els de vox i España sencera. Sobiranistes de casa seva i portes endins. FEMTA! i ERC ens esquitxa per mentidera.
Xavier Fa 2 mesos
Vaja que, com deia Gemma Cakvet, volem el full de ruta escrit per Mas però sense els del Mas. Petaners!
Ramon Fa 2 mesos
Algú s'imagina que Lituània hagués pogut aconseguir mai la independència, amb uns teòrics independentistes lituans d'esquerres que odiessin a mort els altres independentistes lituans alhora que frisessin per sumar sempre amb les esquerres russes? I qui diu Lituània diu qualsevol país que s'hagi independitzat mai.
Ramon Fa 2 mesos
Dit això, tenir esquerres és imprescindible. Però, si volem ser una democràcia, també és imprescindible que no siguin com les que corren perquí. Si volem ser una democràcia hauríem de tenir esquerres democràtiques. No com això. No com aquesta merda.
Ramon Fa 2 mesos
Independentisme d'esquerres és una aberració. Com també ho seria independentisme de dretes, si n'hi hagués. La independència és un objectiu nacional i les nacions tenen dretes i esquerres, filatèlics i numismàtics, rics i pobres, grassos i prims, savis i sabatots.
Pica soques Fa 2 mesos
Per fer una republica independent, es necessita la unitat de totes les forces sobiranistes, no solament les esquerranes. És la única via per llavors, poder treballar per una sobirania social d'esquerres. I el mateix val pels lliberals-coservadors de dretes. Si no tenim clar això......