La Comissió Europea es desmarca de Borrell: "No existeix cap 'síndrome Greta'"

Borrell rectifica i ara diu que dóna suport als joves que lluiten contra el canvi climàtic

La Comissió Europea s'ha desmarcat d'uns controvertits comentaris de l'Alt Representant de la UE, Josep Borrell, sobre l'activista ecologista, Greta Thunberg, assegurant que no "existeix cap 'síndrome Greta'". Dimecres Borrell va parlar amb ironia del "síndrome Greta" i va dubtar de "l'aposta decidida dels joves pel canvi climàtic". "Està molt bé sortir a manifestar-se pel canvi climàtic fins que no et demanin que contribueixis a pagar-ho", va dir Borrell, que també és vicepresident de la Comissió Europea. Just després que la CE reiterés aquest divendres el seu compromís amb la transició ecològica , Borrell ha rectificat en un missatge a les xarxes socials dient que dóna suport als joves que lluiten contra el canvi climàtic.

"El canvi climàtic és un dels reptes geopolítics més grans, no ens podem permetre el cost de no actuar", ha afirmat el socialista català. Poc abans de fer aquestes declaracions a les xarxes, un portaveu de la CE ha assegurat que l'executiu d'Úrsula Von der Leyen "clarament dona suport a les aspiracions dels joves" per combatre el canvi climàtic. Aquesta qüestió és, de fet, la seva principal prioritat política. "La presidenta de la Comissió Europea ha sigut molt clara al respecte", ha dit Eric Mamer a la roda de premsa diària de l'executiu on diversos periodistes han preguntat per aquesta polèmica.

 
 

Comentaris (12)
Deixa lloc, collons! Fa 7 dies
Avi! No n'hi ha prou encara?
3xf3TQ Fa 8 dies
Això la UE amb personatges que la representen com aquest : UNA REUNIÓ DE TAVERNA !!
ganxó Fa 8 dies
Europeus, ja anireu coneixent-lo. Es un catalanet que ens va sortir esbiaixat
Alguns estan acostumats que en un estat feixista poden dir les burrades que els sembla, però quan surten ... Fa 9 dies
Com ha dit el Xavier Sala i Marín (aproximadament): qui contracta pallassos li surten amb pallassades
un tipo que vive en Tabarnia Fa 9 dies
els tontos s,els reconeix cada vegada que obren la boca
Bernat C. Fa 9 dies
Es veia a venir que els mateixos sociates el van anar empenyent cap allà, i ja t'apanyaràs ficant la pota cada dos per tres. El ridícul és per a ell però també per als de la seva corda, de rebot!
Manel Fa 9 dies
Han quedat servits la comunitat posar aquest element de president ,enlloc de posar-lo a la residència de avis ja que desvarieja i és on tindrie que estar .
Vadim Fa 9 dies
Li haurien de fer un "impeachment"!!
La UE sempre tan burra Fa 9 dies
Els de la UE heu tret la rifa. Borrell és un mal educat, corrupte, conservador, egòlatre. Sánchez us el va encolomar, ja ho havien fet un altre cop. A la UE us fa sempre gràcia, no crec que el suporteu gaire.
Sentit comú Fa 9 dies
Quina vergonya per Europa. Haurien de mirar-se amb lupa als candidats d'una certa rellevancia. No hauria de ser el pais qui els escollís, sino els MEPs.
Art Fa 9 dies
Borrell est un bocamoll !! Cada vegada què obres la boca fotos fots la pots. Fes un favor a la societat i jubilat què ja tens l'edat
GAVANENC Fa 9 dies
El Burruell la va cagant cada vegada que obre la boca.....I Europa ho sap !!!!!