El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Un comissari dels Mossos: “El CNP i la Guàrdia Civil van actuar de forma unilateral i independent”
  • CA

“Vam quedar desconcertats, a primera hora ja vam veure que la Guàrdia Civil i el Cos Nacional de Policia actuarien  de manera independent i unilateral“. Aquesta ha estat la descripció que ha fet de l’actuació dels cossos i forces de seguretat de l’Estat a primera hora del Primer d’Octubre, el cap de la Regió Policial del Camp de Tarragona, el comissari David Boneta. Ho ha fet en la seva testifical al judici contra la cúpula d’Interior que aquest matí s’ha reprès a l’Audiència Nacional però de Madrid. 

Els adjectius triats per Boneta no són buits. De fet, qualificar “d’independent” i “unilateralitat” als cossos policials és una crítica semàntica als que precisament estan titllant d’independentista el cos de Mossos. Boneta ha assegurat també que la ratzia matinal de les policies espanyoles van “desconcertar” tant al Centre de Control Regional com al Central a qui anaven passant les novetats. “No vam saber que el dispositu conjunt quedava trencat fins 2/4 d’1 del migdia”, ha emfatitzat per destacar que tenien la idea que el dispositiu era conjunt

Polèmiques declaracions

Per altra banda, Boneta ha hagut de justificar les seves declaracions a la Cadena Ser repicades pel diari ABC que l’acusació manté per sostenir la connivència. Unes declaracions on recordava que els Mossos es debien a la Generalitat de Catalunya. “Jo només deia que depeníem dels Mossos, com sempre”, ha detallat. De fet, ha narrat com va anar l’entrevista. 

En aquest sentit, ha remarcat que les dues preguntes que li van formular era sobre el procés i s’ensumava que portarien polèmica. “Em vaig fer acompanyar per un membre de l’equip de comunicació”, ha remarcat. “No hauria d’haver constesta aquestes preguntes”, ha lamentat. El Major Josep Lluís Trapero, segons la seva versió, el va telefonar en llegir les declaracions i demanar explicacions. Boneta li va demanar disculpes i va justificar amb un “han estat malinterpretades”. 

La part de l'entrevista a Boneta recollida per ABC

La part de l’entrevista a Boneta recollida per ABC Quico Sallés

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa