Comín creu que el procés sobiranista és el culpable del "bloqueig i implosió" d'Espanya

El conseller de Salut convida les institucions i partits espanyols a "explicar" quin serà el "significat del 'no' a la independència" en el referèndum presentant una alternativa

El conseller de Salut, Antoni Comín, ha vinculat molt estretament la crisi que viu actualment la situació política espanyola amb el procés català i, sobretot, amb la negativa a celebrar un referèndum per la independència. En una entrevista a l'ACN, el conseller afirma que "el règim polític espanyol està bloquejat i en procés d'implosió", i en culpa d'aquesta situació a la desatenció de les demandes de Catalunya.

 

 

De fet, ell, que havia format part de la família política socialista sent diputat del PSC, assegura que "la qüestió catalana és una de les causes de la crisi del PSOE" actualment. "Tenim un PSOE dividit, on hi ha una part que té un compromís tan rotund amb la negació del dret a l'autodeterminació de Catalunya i se n'ha abraçat de manera tan irreversible que avui tenim a Espanya un bloc de PP i bona part del PSOE sense cap voluntat de gestionar democràticament la situació de Catalunya", assegura, tot afegint que si el sistema polític espanyol "ha entrat en crisi és a conseqüència de no gestionar amb una solució democràtica el problema que tenen amb Catalunya".

 

 

Amb tot, Comín creu que mantenir una postura tancada amb el dret a l'autodeterminació tindrà greus conseqüències també per a Espanya. "Si el règim polític espanyol intenta xocar frontalment contra la voluntat de la societat catalana, és evident que sortirà perjudicat", assegura, tot insistint que no participar de la convocatòria d'un referèndum de moment ja ha provocat que Espanya "tingui el bloqueig polític més gran de tota Europa". 

 

 

  

D'altra banda, i parlant de la possibilitat que el referèndum que vol convocar el Govern pugui incloure alguna alternativa a la independència, Comín aposta per mantenir la pregunta sobre la independència i una resposta "de 'sí' o 'no'". "Altra cosa és que és feina de les institucions espanyoles o dels partits espanyola i de la societat espanyola per explicar-nos què vol dir el 'no' a la independència. Espanya té tot el dret del món a fer-li entendre a la societat catalana què vol dir el 'no', si és un model autonòmic, una Espanya federal, una Espanya plurinacional i asimètrica, o una Espanya més centralitzada", ha sentenciat. 

 

 
 

Comentaris