Comín alerta que la UE perd "autoritat moral" si "mira cap a un altre costat"

L'eurodiputat diu en el seu primer discurs a l'Eurocambra que "Espanya no respecta els drets humans" dels independentistes

L'eurodiputat de Junts Toni Comín ha advertit aquest dimarts que la Unió Europea perd "autoritat moral" al món si "mira cap a un altre costat" davant de la situació a Catalunya. En el seu primer discurs a l'Eurocambra, Comín ha assegurat que "Espanya no respecta els drets humans dels líders independentistes catalans", i ha recordat que Oriol Junqueras no és eurodiputat perquè es vulneren els seus "drets polítics". "La Xina, Turquia i Rússia han dit que segueixen els mètodes espanyols", ha afirmat durant un discurs sobre l'informe de l'Eurocambra sobre l'estat dels drets humans al món i la política de la UE sobre aquest afer. Com ha fet prèviament Carles Puigdemont, Comín ha rebutjat un intent de rèplica de l'eurodiputada popular Dolors Montserrat. 

"Estem tots d'acord en la força de la Unió Europea en l'escenari internacional per defensar els drets humans, però com tenim autoritat moral si hi ha estats a la Unió Europea que no són capaços de respectar-los en el seu territori?", ha afirmat Comín. "Quan la UE mira cap a un altre costat quan un estat comet violacions flagrants dels drets humans perd tota autoritat per demanar als altres", ha sentenciat.

 
 

Comentaris