El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Comín adverteix Sánchez que el diàleg només té un “resultat”: el “referèndum acordat”
  • CA

 

El conseller a l’exili Toni Comín adverteix el president del govern espanyol Pedro Sánchez que el diàleg només té un “resultat” que es diu “referèndum acordat”. Així ho ha dit aquest diumenge des de Brussel·les, coincidint amb un acte de l’ANC de la capital belga per celebrar la Diada. Segons el titular de Salut del govern Puigdemont, la situació de la seva “causa”, que és la defensa de la República, és “millor” ara que fa un any. “En el front polític, no hem fet més que avançar”, ha sentenciat. Per ell, l‘independentisme seguirà “mobilitzat”, una situació que situa a Sánchez davant d’un “gran dilema”. “Davant d’aquesta gran mobilització, què farà el senyor Sánchez, seure i dialogar -i aquest diàleg només té un resultat que es diu referèndum acordat- o tornar a optar per la repressió com el senyor Rajoy?”, ha reblat el republicà, que ha apuntat que Catalunya està “portant la iniciativa”.

 

Comín també ha apuntat que si bé el dret a l’autodeterminació és “indiscutible” no podrà fer-se “efectiu” sense pagar “un preu molt més alt del que la gent es pensava fa un any”. “És molt important que avui hàgim entès com d’alt serà el preu de pagar, però calien aquests mesos perquè avui assolíssim això”, ha argumentat tot defensant que caldrà “estar a l’altura”. En aquest sentit, Comín ha fet una crida a la “unitat” i el “coratge” i ha instat a fer de l’independentisme un moviment “transversal”. “Hem de ser molts, si no, no anirem enlloc”, ha conclòs. El conseller del govern de Puigdemont ha enviat el missatge des de l’esplanada de l’Atomium, on també han acudit a l’acte convocat per l’ANC l’exconseller Lluís Puig i l’actual delegada del Govern davant la UE i també exconsellera Meritxell Serret. A més, també hi han assistit el raper mallorquí Valtònyc i l’Adrià Carrasco, l’activista del CDR d’Esplugues de Llobregat que és a Bèlgica.

 

Prop d’un centenar de persones s’han congregat davant del monument icònic de Brussel·les, des d’on han reivindicat la República, la llibertat dels independentistes que són a la presó i el retorn dels “exiliats”. També han cantat L’Estaca i Els Segadors i han fet una “ona de so” com la que es pretén fer a Barcelona per la Diada el proper dimarts.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa