El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Comiats, benvingudes, petons i abraçades al Parlament
  • CA

Ha estat un matí intens al Parlament, tant per aquells que avui ha estat el seu darrer dia a la cambra com per aquells que per primera vegada hi ha posat els peus com a diputats. L’exministre Celestino Corbacho (PSC), l’exdiputat del Congrés Joan Herrera (ICV-EUiA), l’expresident del FC Barcelona Joan Laporta i el jurista Alfons López Tena (SI) són parlamentaris nous més destacats, però n’hi ha hagut d’altres.

Per altres, el dia d’avui representava tornar a un Parlament que van abandonar ara fa uns anys. Aquest ha estat el cas de la presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, que ha tornat a seure en un escó de l’hemicicle després de dos anys dirigint el partit sense ser-hi present, a la Cambra catalana.

Els comiats han estat força més nombrosos. Han dit avui adéu al vellut vermell el president de la Generalitat en funcions, José Montilla, després d’haver renunciat a prendre possessió del seu escó, i la dels altres dos líders del tripartit: el vicepresident Josep-Lluís Carod-Rovira i el conseller Joan Saura, que no es van presentar a les eleccions.

Ernest Benach, que ha presidit la cambra en la VIII Legislatura, també ha viscut el primer ple de la legislatura des de la llotja d’invitats de l’hemicicle. A ell s’afegeixen els consellers Antoni Castells (PSC), Mar Serna (PSC), Josep Huguet (ERC), Jordi Ausàs (ERC), Joan Manel Tresserras (ERC) i Francesc Baltasar (ICV).

Altres noms destacats

En tots els grups hi ha hagut novetats destacables: a CiU, torna com a diputat Lluís Recoder i debuten Cristina Iniesta, Josep Maria Vila d’Abadal, David Bonvehí i Roger Muntañola, entre d’altres.

En el PSC, destaquen altres noms com Laia Bonet i Jaume Collboni; en el PP, a més de Camacho, Jordi Cornet i Maria Llanos de Luna; en ICV-EUiA, Hortènsia Grau i Joan Boada; a ERC, Marc Sanglas, i a C’s, Jordi Cañas.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa