Comerciants i restauradors demanen despolititzar la commemoració del 17-A

Recorden que "tothom és benvingut" als actes que han de servir per recordar i honorar les víctimes

 

Diferents entitats del món del comerç i la restauració de Barcelona han demanat a les administracions públiques que respectin el "caràcter estrictament commemoratiu" dels actes que se celebraran a la ciutat amb motiu del primer aniversari dels l'atemptats del 17-A. En un comunicat conjunt, la Fundació Barcelona Comerç, PIMEC Comerç, Barcelona Oberta i el Gremi de Restauració de la capital han afirmat que "seria convenient deixar de costat altres reivindicacions polítiques" en un dia que "servirà per recordar i honorar les víctimes" i per refermar el compromís de "tota la societat amb la pau". "En un acte d'aquestes característiques tothom hi és benvingut", han afirmat, en referència a la polèmica per la presència del monarca a la commemoració.

 

Les entitats han aclarit que, com a organitzacions sectorials, acullen al seu si persones (comerciants, restauradors i empresariat en general) de totes les ideologies i opcions polítiques i que, atesa aquesta pluralitat interna, no els correspon valorar determinades reivindicacions polítiques tot i considerar-les, diuen, completament legítimes. 

 

 

Alhora, han demanat que un cop passat el 17-A, el debat polític es desenvolupi "sense posar en risc" la projecció internacional o el funcionament habitual de l'economia de proximitat de Barcelona. Per acabar, també han recordat que el darrer any "ha estat especialment dur", "amb un retrocés del consum notable", motiu pel qual han exigit a tots els responsables polítics que posin "les condicions idònies" per "no perjudicar" l'economia barcelonina.

 

Comentaris