El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Acaba la reunió entre els equips negociadors d’ERC i el PSOE
  • CA

La reunió entre els equips negociadors d’ERC i el PSOE encapçalats per Gabriel Rufián i Adriana Lastra ha acabat. Els representants dels socialistes i els republicans han iniciat aquest dijous a la tarda al Congrés dels Diputats unes negociacions crucials per a la investidura de Pedro Sánchez. La trobada, la primera formal entre els dos partits després del 10-N, ha començat a les cinc de la tarda. Els socialistes espanyols aspiren a un acord ràpid que permeti fer la investidura i constituir el govern abans de cap d’any. Els republicans exigeixen diàleg sense condicions amb un calendari clar i amb garanties de compliment dels acords. 

A la reunió hi ha assistit la portaveu al Congrés, Adriana Lastra, el secretari d’Organització del PSOE, José Luis Ábalos, i el secretari d’organització del PSC, Salvador Illa. Per part d’ERC, el portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, la portaveu nacional i vicesecretària general d’ERC, Marta Vilalta, i el president del Consell Nacional d’ERC, Josep Maria Jové.

 

Bolígrafs amb la cara de Forcadell i Moleskines sobre la taula

Els representants d’ERC han dut bolígrafs de color lila amb la cara de Carme Forcadell. Els bolígrafs tenen escrita la paraula ‘Free’ (Llibertat en anglès) i la frase ‘Escrivim el futur amb tinta lila’. A més, han portat llibretes de la marca ‘Moleskine’, la mateixa de l’agenda atribuïda a l’exsecretari general d’Economia, Josep Maria Jové, confiscada durant els escorcolls de la Guàrdia Civil el 20-S. A l’inici de la reunió, ERC no descartava noves trobades entre els equips negociadors la setmana que ve a Barcelona i consideraven que el PSOE té pressa per anar a la investidura.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa