El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Comandaments del CNP demanen al jutge investigar directors d’escola de l’1-O
  • CA

Nova ofensiva judicial contra el primer d’Octubre. Aquesta vegada és el Sindicato Profeional de la Policia, sindicat majoritari entre els comandaments del Cos Nacional de Policia que furga en l’entramat social que va permetre el referèndum. El sindicat va registrar el passat 11 de juny un escrit amb què demana al jutjat número 7 que es citi com investigats un total de 28 directors de centres escolars de Catalunya que van ser col·legis electorals a més d’un informe sobre l’actuació dels Mossos en col·legis de Barcelona.

 

 

El sindicat entèn que l’actuació policial durant el Primer d’Octubre es “va veure completament obstaculitzada per la permissivitat dels directors dels col·legis on es van celebrar les votacions”. A parer dels serveis jurídics del sindicat van ser els directors qui van “facilitar, procurar o no impedir l’aglomeració de la gent i la celebració del referèndum que havia estat expressament prohibit pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.  Concretament, el sindicat de comandaments reclama que se’ls investigui pels delictes de desobediència, malversació i pel 514.5 del Codi Penal per la convocatòria o celebració de reuniónprohibida o suspendida.

 

Per altra banda, el SPP també demana empaperar més Mossos actuants a Barcelona durant la jornada. Així reclamen un “informe complert” de la seva actuació en els 28 centres de votació que s’investiguen en el mateix jutjat. De fet, busquen justificar la seva actuació per incompareixença de la policia catalana, seguint el relat oficial de la Guàrdia Civil o la fiscalia. En aquest sentit, sol·licitin al jutjat que es “depurin possibles responsabilitats penals per l’incompliment del dispositiu dissenyat per la Superioritat -sense especificar res més- per complir amb el mandat judicial del TSJC”.

 

L'escrit presentat pel SPP contra els directors del centres

L’escrit presentat pel SPP contra els directors del centres Quico Sallés

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa