Collboni es reunirà amb Pedro Sanchez perquè l'agenda barcelonina sigui prioritària

El PSC fa balanç del primer any de govern a l'Ajuntament de Barcelona

El líder del PSC a l'Ajuntament de Barcelona i tinent d'alcaldia d'Empresa, Innovació i Cultura, Jaume Collboni, vol aprofitar l'efecte que ha tingut en el socialisme la victòria de Pedro Sánchez i per això ha anunciat una propera reunió amb ell perquè l'agenda barcelonina sigui prioritària en el seu projecte com a probable candidat del PSOE a la presidència del govern espanyol. Collboni, que situa la trobada després del congrés socialista d'aquest cap de setmana, ha remarcat que "el canvi està en marxa, que l'alternativa s'està construint", i que cal que les grans ciutats hi tinguin un "paper fonamental". Acompanyat pels seus regidors i també pel primer secretari del PSC, Miquel Iceta, Collboni ha volgut fer un repàs de la feina feta pels socialistes des de l'Ajuntament de Barcelona quan es compleix un any de la signatura del pacte de govern amb BComú. 

Sota el títol 'Un any de govern a Barcelona. Balanç i reptes de futur dels i les socialistes', Colboni ha valorat positivament l'acció de govern dels últims dotze mesos. El PSC, ha dit, va entrar a l'executiu municipal per "reforçar i donar coherència a allò que els barcelonins que havien votat el 2015, un canvi des de l'esquerra". En aquest sentit, ha opinat que s'ha aconseguit "fer front a l'emergència social fruit de quatre o cinc anys de retallades i de crisi", així com garantir els drets socials dels barcelonins, el dret al transport, a l'habitatge i a la salut. 

 


De cara al futur, Collboni vol que Barcelona s'aprofiti ara de la "bona notícia" que, al seu parer, va suposar l'elecció de Pedro Sánchez com a nou secretari general del PSOE. Tenint en compte també el suport pràcticament unànime que va obtenir el socialista a Catalunya, el líder del PSC a l'Ajuntament reclamarà a Sánchez que el seu projecte com a candidat a la Moncloa inclogui un compromís en infraestructures i en transport públic, que potenciï la capitalitat cultural de Barcelona i que garanteixi la igualtat a partir de les inversions als barris.


Collboni ha volgut retre comptes, ha dit, davant dels militants socialistes que van escollir-lo com a candidat del PSC a l'alcaldia de Barcelona i també que van avalar el pacte de govern amb BComú.

 

Comentaris