Collboni diu a Pisarello que no pot "comprometre" l'Ajuntament de Barcelona en cap "acció unilateral"

El govern municipal és "plural i d'esquerres, no independentista", diu el socialista

 

El president del PSC a l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha advertit aquest dimarts a l'alcalde accidental de la ciutat, Gerardo Pisarello, que no té "dret" a "comprometre" el consistori en cap "acció unilateral" a l'entorn del referèndum d'autodeterminació de Catalunya. Collboni ho diu pel fet que Pisarello ha assistit en representació del govern municipal a la cimera pel referèndum convocada per a aquest dimarts a la tarda. "Té tot el dret a anar-hi, si així ho decideix, però no a comprometre el govern de la ciutat ni del conjunt de la ciutadania de Barcelona en cap tipus d'acció unilateral", ha afirmat el socialista. Collboni també ha recordat que el govern de Barcelona és "plural i d'esquerres, no independentista".

 

El socialista també ha alertat Pisarello i Barcelona en Comú que l'acord de govern entre aquesta formació i el PSC "deixa fora aquelles qüestions que van més enllà de l'àmbit estrictament municipal". Collboni ha considerat que "la solució de la relació de Catalunya amb la resta d'Espanya passa pel diàleg, la negociació i l'acord, des del respecte a les lleis vigents; mai de decisions unilaterals que no tenen cap recorregut en el nostre ordenament jurídic".
 

Des del PSC de Barcelona s'assenyala la "incoherència" que representa el fet que les formacions que defensen obertament un referèndum legal i acordat amb l'Estat assisteixin a la cimera. "Només cal recordar que Puigdemont, que sí presideix un govern independentista, va reclamar un referèndum 'si o si', és a dir una via unilateral que només condueix a la frustració i a alimentar els seus arguments per unes inevitables i imminents eleccions al Parlament", ha recordat Collboni.

 

Comentaris