Collboni alerta que Cs "hiperactua" contra símbols perquè "viu del conflicte"

El líder socialista assegura que les institucions "haurien d'evitar" l'exhibició de simbologia "partidista" i "no compartida" per tots els ciutadans

 

El president del PSC a l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha assegurat aquest dimarts que Cs "hiperactua" contra símbols que demanen llibertat per als presos polítics perquè "viu del conflicte", una acusació que ha fet extensiva als partits sobiranistes. Collboni ha fet aquestes declaracions després que la formació taronja demanés la retirada de les pancartes de la plaça de la Vila de Gràcia, engalanada per l'inici de les festes del barri. "Per respecte als espais públics que són de tots, les institucions haurien d'evitar símbols partidistes" que no són compartits per la majoria dels barcelonins, ha dit el líder socialista, que, alhora, ha reconegut que representen reivindicacions legítimes.

 

Collboni ha posat com a exemple de símbol amb consens suficient per a ser mostrada a una institució pública les pancartes a favor de l'acollida de refugiats que han guarnit sovint el balcó de l'Ajuntament de Barcelona en l'últim mandat. El líder socialista ha demanat d'allunyar el focus d'atenció d'aquesta polèmica per tal d'evitar convertir-lo en "el tema de l'estiu".

 

 

D'altra banda, ha fet una crida als visitants les festes de Gràcia a respectar la convivència veïnal i a respectar les decoracions dels carrers típiques d'aquesta celebració popular. En aquest sentit, el socialista ha recordat que a la ciutat es registren situacions d'incivisme que ha atribuït, en part, a la manca d'acció del govern d'Ada Colau per fer complir les normes, com es fa palès a Ciutat Vella on, segons Collboni, "ha fracassat" l'aplicació del pla de xoc de seguretat. 

 

Comentaris