El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Collboni acusa Puigdemont i Junqueras de ser “ostatges” de la CUP
  • CA

 

L’alcalde accidental de Barcelona, Jaume Collboni, ha acusat el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el vicepresident, Oriol Junqueras, de ser “ostatges” de la CUP en el procés i ha dit que això explica que “no denunciïn” l’atac al Bus Turístic per part d’Arran. “Sembla que tinguin por de la CUP, per la seva dependència dels anticapitalistes. Tots els partits democràtics hauríem de denunciar-ho perquè atacs com el del bus posen en risc la convivència”, ha declarat en una entrevista a ‘El País’. Per a Collboni, “estigmatitzar un grup de persones des del prejudici i amb sentit pejoratiu és xenofòbia”, en al·lusió a les accions d’Arran. El socialista ha defensat que la resposta de l’Ajuntament de Barcelona ha estat “adequada” i ha insistit que cal ser “molt clars i contundents pel que fa a donar empara a les actuacions violentes”.

El soci de govern d’Ada Colau al consistori barceloní ha dit que les actuacions “violentes” són “la línia vermella que mai s’ha de creuar en democràcia” i ha qualificat de “gravíssim” que la CUP “no només no hagi denunciat els fets sinó que els hagi afavorit políticament”. Sobre el model de turisme de la ciutat, ha dit que des del govern municipal s’està donant resposta a la necessitat de tenir un model de turisme “governable, planificat, sostenible i de qualitat” i que s’han pres decisions per evitar la concentració d’hotels al centre i combatre “per terra, mar i aire” els pisos turístics il·legals. Ha explicat que en la segona part del mandat toca promocionar el turisme que li interessa a la ciutat: “sostenible en el temps i de qualitat”. “Hi ha diferència entre els turistes que venen a veure arquitectura, espectacle o gastronomia, i els de borratxera, que tenen un impacte molt negatiu”, ha declarat.

 

Collboni ha demanat també al conseller d’Empresa, Santi Vila, obrir una taula de diàleg per negociar la totalitat de la taxa turística ja que ha considerat una “anomalia” que una ciutat com Barcelona no recapti la taxa i la destini a garantir el retorn social del turisme. D’altra banda, el consistori estudia diverses mesures sobre la taxa per aquells visitants que ocupen la ciutat i no pernocten per tal de “regular fluxos i generar ingressos”.

 

D’altra banda, Collboni s’ha mostrat convençut que el consistori i la seva alcaldessa complirà la legalitat l’1-O. “No em plantejo la possibilitat que no es compleixi la llei. Ni en aquest ajuntament ni en cap altre”, ha assegurat. El socialista ha negat que el discurs de Colau sobre l’independentisme sigui “ambigu” i ha considerat que “sí que ha tancat la porta” a col·laborar amb l’1-O. El socialista ha assegurat estar “molt tranquil” i “convençut” que no es farà res que contravingui les lleis. “La posició política que defensi cadascú ho farà legítimament als fòrums que correspongui”, ha apuntat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa