El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El col·laborador de Puigdemont sabia que l’havien espiat des de l’octubre del 2019
  • CA

Sergí Miquel i Gutiérrez, tècnic col·laborador del Consell per la República a Bèlgica, ha explicat aquest dimecres a Catalunya Ràdio que sabia des de l’octubre passat que l’havien espiat amb el programa Pegasus. Miquel ha dit que l’avís el va rebre de Citizen Lab i que quan li ho van comunicar encara no tenien informació concloent sobre l’assumpte. Segons aquest tècnic, es va interessar per si hi havia altres persones afectades de l’entorn independentista, però per raons de protecció de dades Citizen Lab no li va poder facilitar més informació. Miquel s’ha preguntat per quin motiu la notícia surt ara i no abans i si això té a veure “amb la pre-campanya”. 

El tècnic afirma que no ho va denunciar a la fiscalia de Bèlgica perquè no es podia precisar contra qui havia d’anar dirigida la denúncia. De fet, Miquel ha admès que, tot i que s’estudien mesures legals contra l’espionatge, és una qüestió amb moltes dificultats perquè per acusar algú s’han d’aportar proves que, ara mateix, no existeixen. Miquel ha explicat que fins ara no havia fet públic l’espionatge del qual ha estat víctima perquè és un tècnic sense cap mena d’interès en tenir projecció pública, però ara ha vist que el tema trascendeix el seu cas.

Miquel ha dit que malgrat que hagin aconseguit espiar-lo no hauran aconseguit informació de valor del seu telèfon perquè, com a part del Consell per la Repúblic ja fa temps que es prenen mesures de seguretat, entre les quals celebració de reunions amb els mòbils fora de la sala i apagats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa