El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Colau vol més mossos patrullant i renya Buch: “Té el cap en un altre lloc”
  • CA

 

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat al conseller de l’Interior de la Generalitat, Miquel Buch, que rectifiqui i destini més agents dels Mossos d’Esquadra a reforçar la vigilància al districte de Ciutat Vella: “El responsable d’Interior té el cap en una altre lloc. Ha de rectificar”.

 

Preguntada per la líder de Cs a l’Ajuntament, Carina Mejías, sobre l’augment de la inseguretat en el districte, l’alcaldessa ha insistit que l’increment de furts i de la inseguretat ha demostrat que Buch “no tenia raó” en negar la demanda del Govern municipal d’augmentar les dotacions de Mossos a la zona.

 

“Hi ha un augment de la criminalitat que ha augmentat moltíssim. Ens estem reunint amb tothom i no tenim competències judicials”, i ha recordat que s’han destinat molts efectius a protegir edificis públics, la qual cosa ha restat agents al centre de la capital catalana.

 

Així mateix, Colau ha insistit que la Guàrdia Urbana ha fet un treball excel·lent per millorar la seguretat de Ciutat Vella, i ha assegurat que van molt més allà de les seves competències: “El 60% de les denúncies i detencions a Ciutat Vella són per part de la Guàrdia Urbana”.

 

Mejías ha retret a l’alcaldessa la seva “habilitat per centrifugar els problemes”, i ha advertit que el civisme, la seguretat i la neteja són la seva competència, per la qual cosa li ha demanat que compleixi amb les seves responsabilitats i no tiri la culpa a les altres administracions.

 

El ple ha aprovat una proposta d’ERC per donar resposta als veïns dels barris que es van manifestar a mitjan setembre contra la inseguretat i el funcionament de la ciutat, pel que han demanat presentar un pla de mesures concretes en els àmbits de convivència, neteja i seguretat, per frenar “el procés de degradació que estan patint els barris”.

 

El primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, ha defensat que les actuacions que duen a terme sí funcionen, però no són suficients, per la qual cosa és necessària més cooperació.

 

“Quan hi ha grups o màfies que ataquen veïns, la presència policial és una solució”, ha dit Pisarello, després del que ha recordat que han augmentat els agents de la Urbana a Ciutat Vella.

 

Tots els grups menys la CUP, que s’ha abstingut, han donat suport a la mesura d’ERC, el portaveu municipal de la qual, Jordi Corones, ha criticat que l’agressió amb matxet ha estat un fet lamentable i ha avisat que s’ha de revertir la situació o empitjorarà, al que Paco Sierra (Cs) ha agregat que l’atac ha estat amb “un matxet de jungla, que és en el que s’ha convertit Ciutat Vella”.

 

Jaume Ciurana (PDeCAT) ha dit que l’executiu de Colau no té empatia amb els veïns i Carmen Andrés (PSC) ha assenyalat que el que es va erigir com el Govern de la gent no escolta els veïns, després del que el regidor del PP Alberto Villagrasa ha criticat Colau: “El seu fals bonisme ha portat al fet que sigui una gangba delinquir als carrers de Barcelona”.

 

Des de la CUP, Maria Rovira ha demanat obrir espais comunitaris per combatre la inseguretat no només des d’una perspectiva policial, mentre que el regidor no adscrit Gerard Ardanuy (Demòcrates) ha demanat canviar d’estratègia perquè l’actual no funciona, i Joan Josep Puigcorbé ha demanat atendre les demandes dels veïns.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa