El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Colau veu “molt difícil, per no dir impossible,” negociar amb els sindicalistes del Metro
  • CA
La presidenta de TMB i regidora de mobilitat a Barcelona, Mercedes Vidal | ACN

 

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha dit aquest dilluns que veu “molt difícil, per no dir impossible,” negociar amb els sindicalistes del Metro i ha admès que no entén perquè es fan “tantes vagues”. Colau ha ratificat la seva confiança en la regidora de Mobilitat i presidenta de TMB, Mercedes Vidal, tot i que aquest dilluns ja sigui el desè d’aturades parcials al metro. Durant la presentació de l’Observatori Metropolità de l’Habitatge, Colau ha fet una crida perquè el comitè d’empresa permeti que els treballadors puguin votar les últimes propostes plantejades no només per la direcció, sinó també per mediació de la Generalitat. ERC, el PDeCAT i el PP han demanat responsabilitats a Vidal per la stiuació que s’ha creat.

 

Colau ha reconegut que no entén que es mantingui la vaga quan, ha dit, només s’han posat “millores” sobre la taula. “Estic convençuda que els treballadors tenen tot el dret a fer vaga, però ni la ciutadania ni jo entenem que s’estiguin fent tantes vagues i s’ampliïn quan hi ha millores i cap retallada”, ha apuntat.

 

Colau ha explicat que ella segueix “de prop” les negociacions sobre el conveni de metro i ha mostrat la seva “plena confiança” en l’equip que està portant-la, encapçalat per Mercedes Vidal. Dit això, i després d’assegurar que ella entén que hi hagi reivindicacions laborals per part dels treballadors “després d’anys de retallades”, també ha remarcat que des de TMB només s’estan posant sobre la taula millores.

 

Al seu parer, és una “situació d’anomalia difícil d’entendre per part de la ciutadania” que es mantingui la vaga durant deu dilluns, i més quan el comitè d’empresa, ha continuat, no està traslladant les propostes de TMB i fins i tot de mediació de la Generalitat perquè les puguin votar els treballadors.

Colau, que ha agraït la tasca de la Generalitat, s’ha mostrat “convençuda” que els treballadors “volen resoldre el conflicte”, i per això ha insistit que cal que puguin considerar els plantejaments que s’estan posant sobre la taula.

 

L’alcaldessa ha lamentat que cada cop que s’està a punt d’arribar a un acord, “el comitè posa alguna qüestió nova sobre la taula”, i ha advertit que “així és molt difícil, per no dir impossible”, trobar una solució. També ha destacat que TMB té uns “límits legals i també pressupostaris”. El govern de l’Àrea Metropolitana abordarà la situació dimarts, i el consell d’administració de l’empresa farà el mateix dimecres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa