El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Colau veu els comuns “imprescindibles” per a les europees i les municipals
  • CA

 

La coordinadora de CatComú i alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha fixat les eleccions europees i municipals de l’any vinent com una data al calendari per tal que els comuns estiguin “més units” i “més convençuts que mai que la proposta des de baix és imprescindible”. En unes jornades per arrencar el curs polític del seu espai a la UPF, Colau ha alertat de les “pors objectives i reals” –”no hem de minimitzar-les”- dels ciutadans i ha demanat aprofitar aquestes cites electorals per “transformar-les en esperança”. Així, i en carregar contra el ministre italià Matteo Salvini, ha reclamat que les eleccions serveixin a Catalunya per posar sobre la taula “que Europa i el món viuen grans transformacions que no es poden menystenir”. En aquest context i en clau interna, ha apostat per donar “coralitat” a l’espai dels comuns, en la reestructuració interna després de la renúncia de Xavier Domènech, i ha insistit que l’exdiputat “no trigarà a estar en actiu”.

 

Colau ha intervingut, i amb retard, a les jornades ‘Nou Curs Polític’ dels comuns: de fet, finalment ha pres la paraula després d’una taula rodona, gairebé dues hores més tard del que s’havia programat d’entrada. En cloure doncs, la sessió, Colau ha reclamat a les seves bases que l’espai dels comuns utilitzi les municipals per denunciar què passa a Europa. “Al mateix temps que plantegem la sobirania de Catalunya hem de planejar les sobiranies en plural”, ha assegurat.

 

De fet, s’ha desmarcat dels partits que “només” vulguin aprofitar les eleccions com “un instrument per tal que la tesi a nivell català triomfi més o menys, sigui més o menys reconeguda a Europa”. És en aquest context, i en una crítica molt dura pel caire “feixista” del ministre Salvini, Colau ha fet una crida a la unitat social per guanyar al maig.

 

I per guanyar –“en un sentit ampli de la paraula, d’idees, no competitiu”-, ha demanat als comuns “dedicar efecte i amor” a l’espai. “En necessita molt”, ha assegurat. “No hem fet aquest pas per fer una representació testimonial, […] sinó per transformar la societat a millor, no guanyar perquè guanyin unes sigles”. 

 

En plena reestructuració interna, Colau també ha fet referència a la reorganització dels comuns després de la renúncia de Xavier Domènech als càrrecs orgànics i a l’acta de diputat. “Estic segura que no trigarà a estar en actiu”, ha assegurat qui ha compartit el lideratge dels comuns amb el fins fa pocs dies diputat. Colau ha tornat a insistir que cal repartir tasques entre més veus de manera que la coordinació de CatComú es construeixi amb “coralitat”. I que la coralitat existeixi a l’hora de fer-se “visibles” i en el “repartiment de responsabilitats”, ha afegit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa